Arafat: dacă incidenţa COVID-19 va creşte în Capitală vom reveni la restricții

1
arafat

Raed Arafat spune că dacă incidenţa COVID-19 va creşte în Capitală, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) poate reveni asupra deciziei de relaxate a măsurilor de siguranță sanitară. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că se vor impune mai multe măsuri restrictive în contextul pandemiei de COVID-19, dacă va fi nevoie.

 

„Dacă se va observa că începe din nou să crească incidenţa în Bucureşti, această măsură poate să fie automat inversată şi închis totul din nou, deci Comitetul, aşa cum astăzi a relaxat, poate peste câteva zile din nou să închidă. Din punctul nostru de vedere, important este ca populaţia să înţeleagă cât de importantă e respectarea regulilor. Şi cu tulpina nouă şi cu tulpina veche, măsurile de protecţie sunt la fel”, a afirmat Raed Arafat, după şedinţa CMBSU.

Raed Arafat a subliniat că botezurile şi nunţile rămân interzise.

Vezi și Nicușor Dan susține ridicarea restricțiilor în București

El a menţionat că, dacă se va întâmpla ca situaţia să nu mai fie controlabilă, se pot institui noi reguli.

„Dacă se va întâmpla să vedem că situaţia nu mai e controlabilă cu aceste incidenţe care au fost stabilite anul trecut, clar că poate să se vină cu noi reguli, cu noi incidenţe, cu noi propuneri, să se discute la nivelul CNSU, să se discute la nivelul Guvernului şi să facă obiectul unei modificări a hotărârii de Guvern, dacă va fi necesar acest lucru, asta, bineînţeles, pe bază de discuţii şi de analize. Până acum am văzut că impactul măsurilor luate a păstrat România într-o zonă mai bună comparativ cu alte ţări”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a afirmat că, la nivel naţional, până în prezent, s-a lucrat pe baza incidenţelor COVID-19 de sub 1,5, între 1,5 şi 3 şi peste 3 la mia de locuitori şi că decizia CMBSU se aplică de luni, pentru a evita aglomeraţia din weekend.

Raed Arafat a menţionat că nu a participat la şedinţa CMBSU, ci s-a întâlnit cu primarul general Nicuşor Dan şi cu prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu, după aceasta.

Vezi cele mai performante purificatoare de aer anti coronavirus

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele