Arafat, nemulțumit de cei care nu respectă măsurile de prevenire

0

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat afirmă că, pentru restricţiile impuse de autorităţi ca măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost oameni care au găsit “soluţii” în sensul eludării acestora, Arafat susţinând, în acest context, că “ne furăm singuri căciula”.

 

În privinţa restricţiilor impuse la hoteluri, medicul afirmă că limitarea cazărilor în unităţile de profil duce la reducerea aglomeraţiei nu doar în unităţile de cazare, ci şi în staţiuni.

“Din păcate, ăsta este lucrul pe care îl vedem cu toţii, că pentru fiecare măsură vine cineva şi găseşte soluţie. De fapt, ne păcălim pe noi singuri. Noi avem nişte măsuri care au rămas pe loc: incidenţele (…) închiderea unor activităţi peste 3 la mie şi totul e ideea să păstrăm totuşi partea de şcoli pe cât de mult posibil funcţională şi să se ia măsuri care să limiteze contactul răspândirea pe alte paliere”, a declarat Raed Arafat, la B1 Tv.

El a afirmat că în mod “clar că suntem într-o fază în care avem un trend crescător”, însă a precizat că “nu e pus pe masă” subiectul măsurilor generale de restricţie.

Arafat a explicat şi care este logica aflată la baza limitării cazărilor în hoteluri.

“Referitor la hoteluri şi la staţiuni, acolo intenţia este reducerea aglomeraţiei, vedem în timpul week-endului ce se întâmplă. Şi atunci 70% nu este nici puţin, nici mult, dar este totuşi o cifră care poate să permită reducerea aglomeraţiei în interiorul hotelului, dar şi în staţiunea în care este hotelul. Poate că în loc să fie 4-5 în lift, o să fie 2, poate la masă când se ia micul dejun or să fie mai puţine persoane, iar în staţiune or să fie mai puţine persoane”, a afirmat Arafat.

Hunor: Nu am discutat de nicio remaniere

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele