Arafat vorbește despre ce trebuie să facem în caz de pericol nuclear

0
arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, recomandă ca, în caz de atac nuclear, populaţia să nu intre în panică, să rămână în case cu ferestrele închise şi să asculte recomandările venite pe căi oficiale.

 

Arafat anunţă că autorităţile vor organiza exerciţii privind protecţia civilă şi pregătirea adecvată pentru situaţii de urgenţă.

”Lucrăm şi cert este vom veni şi cu alte exerciţii care au un aspect integrat, nu numai al protecţiei civile, nu numai pe partea de informare şi evacuare, dar şi pe partea medicală de urgenţă, care suntem foarte preocupaţi să avem pregătirea adecvată la nivelul serviciilor de urgenţă care sunt în prima linie, în linia de front când apare aşa ceva”, a afirmat Raed Arafat, joi seară, la Digi 24.

Întrebat care trebuie să fie reacţia în caz de pericol nuclear, medicul a spus că ”poate cel mai important este ce nu trebuie să faci”.

”În primul rând, să nu panichezi, asta e clar! Doi: dacă ţi se spune: stai acasă pentru următoarele cinci-şase ore, să nu ieşi şi să stai acasă cu geamurile închise. Trei – dacă ţi se spune: nu pleca cu maşina proprie, stai acasă, să faci acest lucru! Riscul panicii duce ca unii care ar putea să plece dintr-o zonă care cred că nu e ok şi să ne trezim cu un alt impact pe trafic şi să se blocheze traficul fără motiv. Deci important este, în astfel de situaţii, este să asculţi a nu face şi ce recomandări sunt a face. (…) Dar totul pe baza informaţiilor care vin oficial”, a declarat Raed Arafat.

Viktor Orban, mesaj surpriză adresat Giorgiei Meloni după câștigarea alegerilor din Italia

El a atras atenţia asupra faptului că în situaţii de urgenţă apar ”modalităţi de manipulare” care încearcă să inducă panica în populaţie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele