Arc Parc investește 12 mil. euro pentru extinderea Parcului Industrial

0

Primul parc industrial privat din nord-vestul României, Arc Parc intră într-o nouă etapă de dezvoltare și investește 12 milioane de euro pentru realizarea unui incubator de afaceri de producţie, un Parc Logistic ce va cuprinde 6 hale modulare de logistică și construcția unei Stații electrice de transformare de Înaltă Tensiune de 25 MVA. Investiția este realizată de Adriana și Ștefan Cristea, proprietarii Arc Parc Industrial. 

Parcul industrial din județul Cluj amplasat la numai 57 km de Cluj-Napoca se întinde pe o suprafață de 40 ha teren. Aici își desfăsoară activitatea 20 de companii, care au realizat în ultimii 10 ani investiții de peste 50 milioane de euro și au creat peste 2.000 de locuri de muncă.

„Pentru acest an avem trei proiecte mărețe: construirea unui Incubator de afaceri de producție sectorial în domeniul componentelor auto, pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro. Un alt proiect este un Parc Logistic – mai exact 6 hale modulare de logistică, de categoria A, cu o suprafață de aproximativ 19.000 mp în total, a cărei construcție a început deja”, afirmă Adriana Cristea, Inițiatorul și Fondatorul Parcului. Tot în acest an este vizat și al treilea proiect pentru construcția unei Stații electrice de transformare de Înaltă Tensiune de 25 MVA.

Referitor la cele 6 hale modulare, acestea vor fi finalizate în două etape, primul modul fiind disponibil începând chiar de anul acesta. Halele vor fi construite pe structură de beton, fiecare dintre module oferind posibilitatea montării de pod rulant. Elementul practic al acestui proiect se remarcă prin faptul că, la solicitarea viitorilor clienți se poate renunța la pereții modulelor, oferind posibilitatea unui spațiu mai mare. Acest lucru face foarte simplă schimbarea destinației spațiului dintr-unul logistic într-un spațiu de producție.

Arc Parc investește 12 mil. euro pentru extinderea Parcului Industrial

„Este un proiect ambițios, dar suntem obișnuiți cu provocările. Deja oferim clienților noștri cele mai bune condiții pentru a-și derula afacerile, așa că știm ce avem de făcut pentru ca, prin facilitățile și serviciile de top oferite, să susținem drumul spre performanță al viitorilor parteneri”, spune Ștefan Cristea, director general Arc Parc Dej. 

Arc Parc investește 12 mil. euro pentru extinderea Parcului Industrial
Arc Parc investește 12 mil. euro pentru extinderea Parcului Industrial

Construcția acestui parc logistic în regiune vine ca răspuns la piața ascendentă de spații logistice și industriale. Situarea halelor în incinta parcului industrial produce anumite facilități- rețelele de utilități deja existente și disponibile (energie electrică, gaze, apă, canalizare, telecomunicații) și facilitățile fiscale aferente parcurilor industriale în România.

„Cel mai important este să îți faci partenerul de afaceri să conștientizeze oportunitățile nelimitate pe care acest parc industrial privat le oferă. Venim cu un mediu propice pentru dezvoltare, inovare și accelerarea ideilor de afaceri”, susține Georgiana Pricop, Chief Business Development Officer Arc Parc Dej.

Adriana și Ștefan Cristea

Familia Cristea (mama și fiu) anunță că deja au fost contractate 80% din spațiile propuse, ceea ce îi încurajează să ia în calcul o nouă extindere.

 

 

 

“Vor fi create peste 200 locuri de muncă, iar din 2021, o dată cu  finalizarea Centurii ocolitoare a municipiului Dej, corelată cu drumul expres Dej – Cluj-Napoca – Turda, vom putea oferi și facilități legate de  transport”, adaugă Ștefan Cristea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele