Arestări în masă în Brazilia

0
- Reclama -

Aproximativ 1.500 de persoane au fost reţinute în Brazilia după ce susţinătorii fostului preşedinte Jair Bolsonaro au luat cu asalt Congresul, palatul prezidenţial şi Curtea Supremă din capitala Brasilia.

 

Revoltele au avut loc la o săptămână după ce preşedintele Luiz Inácio Lula da Silva a depus jurământul. Acesta a condamnat „actele teroriste” şi a promis că îi va pedepsi pe făptaşi.

Dl Bolsonaro nu şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile strânse din octombrie, care au divizat naţiunea, şi a zburat în SUA înainte de predarea puterii, la 1 ianuarie.

Luni, el a fost internat într-un spital din Florida cu dureri abdominale.Zeci de mii de oameni demonstrează în prezent în cel mai mare oraş brazilian, São Paulo, în sprijinul valorilor democratice.

- Reclama -

Participarea este impresionantă – o parte din bulevardul Paulista, cea mai faimoasă stradă din Brazilia, este blocată – mulţimea a umplut zona, cântând, dansând şi scandând pentru dreptate, relatează Katy Watson de la BBC din São Paulo.

A existat totuşi o prezenţă uriaşă a poliţiei în caz de probleme. În unele momente, atmosfera a fost tensionată, adaugă corespondentul nostru.

Gripă aviară la lebede din Suceava

Noul preşedinte – cunoscut pe scară largă sub numele de Lula – şi şefii Congresului şi ai Curţii Supreme au declarat că „resping actele teroriste şi vandalismul criminal şi loviturist care au avut loc” în timpul revoltelor de duminică.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele