Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului se delimitează de “presupusele călugăriţe” care fac propagandă anti-vaccinare

1

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a anunţat, sâmbătă, că se delimitează de “presupusele călugăriţe” care fac propagandă împotriva vaccinării.

 

Reacţia a venit după ce în presa locală au apărut relatări despre o campanie de dezinformare privind vaccinarea împotriva COVID-19 desfăşurată în municipiul Piteşti de un grup de femei, care susţin că sunt călugăriţe.

“Persoanele despre care relatează mass-media locală nu sunt călugăriţe canonice în cadrul Eparhiei Argeşului şi Muscelului şi nu deţinem informaţii dacă acestea sunt cu adevărat monahii cu statut canonic în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Chiriarhul locului nu a acordat nici o aprobare sau binecuvântare scrisă ori verbală personalului clerical şi neclerical (…) din cadrul Eparhiei, în vederea desfăşurării de acţiuni, sub diferite forme (…), pro ori contra campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 iniţiată de autorităţi”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Conform sursei citate, demersul persoanelor respective, care se declară originare din zona Caraş-Severin, este o iniţiativă proprie şi nu reprezintă poziţia Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

“Atragem atenţia că distribuirea unor materiale tipărite (broşuri) de către persoanele amintite anterior, în care sunt citaţi clerici ortodocşi sau alţi medici de diferite naţionalităţi, cu privire la vaccinul anti COVID-19, întrucât sunt declaraţii scoase din context, reprezintă o sursă nesigură de informare pentru populaţia argeşeană. În acest sens, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului se delimitează întru totul de orice îndemnuri adresate de presupusele călugăriţe, faţă de locuitorii/trecătorii din municipiul Piteşti sau din alte localităţi din judeţul Argeş”, se mai menţionează în comunicat.

“Românii au talent” de la Pro TV a zdrobit concurența

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele