Armata ucraineană l-a identificat pe soldatul ucis cu bestialitate de ruși

0
soldat ucraina
- Reclama -

Armata ucraineană l-a identificat pe soldatul care, luat prizonier, care a fost ucis de rafale de gloanţe trase de ruși după ce a strigat „Glorie Ucrainei!”, potrivit unei înregistrări video propagate rapid pe internet în ultimele 24 de ore, relatează AFP şi Unian.

 

‘Potrivit datelor preliminare, defunctul este militarul Timofei Mihailovici Şadura din cadrul Brigăzii a 30-a mecanizate’, care a participat la luptele din apropiere de Bahmut (est) şi era considerat ca fiind dat dispărut din 3 februarie, au indicat Forţele de infanterie ucrainene pe Telegram.

În prezent, trupul soldatului ucrainean se află pe teritoriul ocupat temporar de ocupanţii ruşi, notează Unian. Confirmarea finală a identităţii acestuia va fi stabilită după returnarea cadavrului şi efectuarea unor expertize corespunzătoare.

- Reclama -

Kievul a deschis o anchetă penală cu privire la ceea ce a calificat drept ‘împuşcare brutală şi cinică a unei persoane neînarmate’ de către soldaţi ruşi, aşa cum apare într-o înregistrare video, care s-a răspândit cu repeziciune luni pe reţelele de socializare şi a stârnit un val de indignare publică în Ucraina.

Vezi și Rusia anunță că a respins atacuri din Ucraina

Înregistrarea video de 12 secunde, care a strâns rapid share-uri pe Twitter, arată un bărbat aparent neînarmat în uniformă ucraineană, cu însemnele steagului ucrainean pe braţ, stând într-o groapă, în picioare, şi fumând o ţigară într-o zonă împădurită.

Bărbatul exclamă ‘Slava Ukraini!’ (‘Glorie Ucrainei’) cu o privire calmă, după aceea fiind ciuruit de gloanţele trase de un singur trăgător sau de mai mulţi, care nu se văd în imagine. El se prăbuşeşte la pământ, în timp ce gloanţele par să-i lovească corpul. Se aude o voce, care spune: ‘Mori, javră!’ în limba rusă.

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, i-a cerut procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI), Karim Khan, să investigheze presupusa execuţie a militarului ucrainean neînarmat de către soldaţi ruşi.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele