Artiștii din Mioveni care au fost în China vor fi primiți pe Otopeni pe un culoar special

0
Aeroporturile-intarzieri-zboruri

Membrii ansamblului folcloric din Mioveni care se întorc azi din China şi ajung pe Otopeni vor fi întâmpinaţi în condiţii speciale, care au fost detalitate la Digi24 de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

 

Cei 25 de artişti au fost într-un turneu în China, în ultimele 40 de zile.

Ei vor ajunge pe Aeroportul Otopeni la ora 11.20, cu o cursă aeriană de la Doha. „Nu suntem aeroport tranzit, ei vin de la Doha”, a spus Tătaru.

„Artiştii vor avea un culoar separat în aeroport, vor ajunge la un punctd e frontieră, unde vor prezenta documentele şi vor fi evaluaţi cu un chestionar. Vor spune unde au fost, daca prezitnă simptome specifice, cum şi unde poate fi contactat.

În funcţie de starea clinică vor fi preluaţi de medicul din aeroport sau de cei de la DSP şi vor fi îndrumaţi ori spre o unitate spitalicească, ori la domiciliu.

 

Elevii vor avea scutire de la şcoală, iar adulţii concediu medical pentru 7 – 14 zile”, a declarat Nelu Tătaru

 

El a precizat că s-a ţinut constant legătura cu reprezentantul grupului şi că niciunul dintre artişti nu prezintă simptome specifice coronavirusului.

În ceea ce priveşte camerele cu termoviziune anunţate ca măsură pe aeroport, ele încă nu există. „Ar putea apărea într-o săptămână”, a adăugat Nelu Tătaru.

Citește și: Primul caz de gripă cu coronavirus în Germania

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele