Artizanul Brexitului în corzi: Boris Johnson refuză să sprijine un candidat care să-i ia locul

0
Boris Johnson uk marea britanie
Boris Johnson

Boris Johnson refuză să sprijine un candidat care să-l înlocuiască în fruntea Partidului Conservator şi ulterior să conducă guvernul. Premierul britanic afirmă că nu vrea să afecteze şansele nimănui, relatează Reuters. De fapt, presa din insulă crede că este orgoliu politic. Artizanul Brexitului pare în corzi!

 

„Nu aş vrea să afectez şansele cuiva oferindu-mi sprijinul”, a declarat Boris Johnson în prima sa apariţie publică după momentul în care şi-a anunţat demisia din fruntea Partidului Conservator, săptămâna trecută.

Ultima care s-a înscris în cursa din cadrul Partidului Conservator a fost şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss.

În total până în acum în cursă s-au înscris 11 concurenţi, dar partidul anticipează aproximativ 15 candidaturi.

Geoffrey Clifton-Brown, trezorierul Comitetului din 1922, responsabil cu organizarea internă în partid, s-a declarat încrezător duminică la postul de radio LBC că cei doi finalişti vor fi cunoscuţi până pe 20 iulie.

Vezi și UPDATE! Video: Premierul britanic Boris Johnson a acceptat să demisioneze

Un calendar mai precis este aşteptat luni, cu o posibilă închidere a depunerii candidaturilor marţi, potrivit Sunday Telegraph. Se urmăreşte ca votul final, deschis doar membrilor Partidului Conservator, să facă posibilă desemnarea câştigătorului până la începutul lunii septembrie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele