ASF a publicat tarifele de referință pentru RCA

0

ASF a făcut publice noile tarife de referință pentru polițele RCA. Astfel, pentru persoane fizice, polițele RCA costă 756 de lei, iar pentru persoanele fizice prețul e de 1.752 de lei.

Tarifele sunt majorate cu 9% în cazul persoanelor fizice și cu 11% pentru persoanele juridice. Lista de tarife o găsiți aici.

Au crescut și bonusurile, astfel, șoferii care ajung la clasa maximă de bonus (B8) primesc o reducere de 50% a tarifului de primă, faţă de 32% cât era în trecut.

Calculul aparține Deloitte Audit

Tarifele de referinţă au fost calculate de Deloitte Audit și s-a ținut seama de categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), de vârsta asiguraţilor în cazul persoanelor fizice, precum şi de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri).

Acestea apar în contextul creat de cadrul legislativ primar şi secundar actual, care introduce prevederi şi instrumente noi pentru piaţă, precum un sistem de Bonus-Malus care răsplăteşte comportamentul corect în trafic.

Ca efect a modificării legislaţiei, reducerile procentuale sunt mai mari decât cele care au fost aplicate în trecut.

Sursa: ASF a publicat tarifele de referință pentru RCA

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele