Asia şi-a redeschis porţile către turişti

1

Asia şi-a redeschis porţile către turişti, după o pauză de doi ani, iar Thailanda, Malaezia, Singapore, Bali (Indonezia), Sri Lanka, Coreea de Sud, Japonia, Vietnam şi India sunt din nou solicitate de către turiştii români.

 

Pachetele de vacanţă pornesc de la 1.300 euro şi pot ajunge la 7.340 euro, pentru un circuit în Australia – Noua Zeelandă – Tasmania, arată datele touroperatorului DAL Travel.

”După o lungă aşteptare, turiştii pot, în sfârşit, să se bucure de minunile oferite de Extremul Orient dar şi de Australia. În ultimii 15 ani, Asia – în special Extremul Orient, dar şi Australia, au devenit destinaţii de interes pentru românii cu venituri de la medie în sus. Însă în ultimii 2 ani, din cauza pandemiei Covid-19, majoritatea acestor ţări şi-au închis graniţele pentru turişti sau au aplicat multe restricţii”, potrivit consultanţilor DAL Travel, touroperator cu produse turistice de tip premium, înfiinţat în anul 2000 şi membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Compania arată că cele mai căutate destinaţii din Extremul Orient sunt, în acest an, Thailanda, Malaezia, Singapore, Indonezia – Bali, Sri Lanka, Vietnam, Coreea de Sud, Japonia şi India.

În 2019, pe majoritatea destinaţiilor din Extremul Orient, au fost înregistrate creşteri ale numărului turiştilor români cuprinse între 25 şi 50% în funcţie de ţară, comparativ cu 2018, însă în anul pandemic 2020 ţările Asiei de Sud Est şi Australia au adoptat printre cele mai mari restricţii, închizându-se practic pentru turism.

„O dată cu redeschiderea turismului în ţările Extremului Orient şi în Australia, am început să primim numeroase cereri pentru circuite dar şi pentru sejururi individuale în aceste zone. Faţă de anul precedent, pentru aceste destinaţii, creşterile de tarife sunt cuprinse între 20 şi 25%. Este posibil ca anul viitor numărul de turişti să ajungă şi pentru aceste destinaţii la nivelul anului 2019. Încă de anul trecut, de când turiştii români au început să circule din nou, o dată cu ridicarea parţială a restricţiilor, aceştia şi-au manifestat interesul şi pentru aceste destinaţii asiatice, „vânând“ momentul când aceste ţări se vor redeschide, deoarece ştim cu toţii că în cei doi ani de pandemie, ţările Extremului Orient au avut cele mai multe restricţii şi pe cea mai lungă perioadă de timp. Pe de altă parte, am început să primim cereri şi pentru Australia, Noua Zeelandă şi Tasmania pentru care am pregătit un circuit inedit în toamnă, dar şi alte programe pentru anul viitor”, spune Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.

82% dintre angajații din turism câștigă sub salariul mediu pe economie

Unele dintre ţările Extremului Orient, precum Thailanda, solicită încă de la intrarea în ţară, pentru evitarea carantinării de 5 zile, adeverinţă de vaccinare sau un test PCR.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele