Asigurare de accidente pentru biciclişti

0
- Reclama -

Asigurare de accidente pentru biciclişti. Este un proiect nou în România. Le oferă despăgubiri celor răniţi în timp ce se aflau în trafic pe două roţi. Asigurarea este binevenită, spun bicicliştii.

Bicicliştii sunt foarte vulnerabili în trafic. În fiecare zi, unul dintre ei e accidentat în Bucureşti. Pentru astfel de situaţii a fost gândită asigurarea.

Gândeşte-te la ce trafic avem în Bucureşti, cum e infrastructura prezentată, cum se poate plimba în linişte în viaţă de zi cu zi. Este necesară o astfel de opţiune pe care să o aibă bicicliştii din Bucureşti”, spune Valentin Ionescu, iniţiatorul proiectului.

Asigurarea costă 100 de lei pe an, iar suma maximă cu care o poate fi despăgubit anual un biciclist este de 6.100 de lei. Despăgubiri pot primi şi cei care au suferit răni uşoare. Pentru o fractură a braţului, biciclistul primeşte 600 de lei. Dacă este nevoie de operaţie, atunci despăgubirile cresc la 1.000 de lei.

Despăgubirile pentru rănile de la nivelul picioarelor sunt mai mari. Asigurarea pentru o fractură este de 1.200 de lei, în timp ce pentru o operaţie e de 2.000 de lei. În prima jumătate a anului au fost înregistrate 170 de accidente cu biciclişti. Doi oameni au murit.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele