Asiguraţi-vă casa cu sisteme de umbrire

0

Zilele acestea soarele a fost foarte puternic, iar cuvântul de ordine a fost cum să avem mai multă umbră. Se anunţă o vară torida. Ce putem face? Sistemele de umbrire reprezintă soluţia excelentă pentru lunile de vară, asigurând pretecţia atât la căldură cât şi la lumina foarte puternică. Montarea acestora nu presupune o acţiune complexă, iar avantajele sunt cât se poate de importante. Pe lângă rolul pur decorativ, acestea au şi avantaje din punct de vedere energetic.

Ferestrele sunt surse eficiente de lumină naturală şi aer proaspăt dar, pe de altă parte, cu cât suprafaţa vitrată este mai mare, sunt cauzatoare de pierderi de căldură iarna, iar vara de aport în exces de lumină şi căldură. De aceea, pe termen lung, investiţia în soluţii performante pentru izolarea ferestrelor este amortizată de reducerea consumului de energie, de asigurarea ventilaţiei şi a posibilităţii de control al iluminării.

Diferitele sisteme de umbrire pe care le găsim în prezent pe piaţă sunt, de regulă, o barieră eficientă împotriva soarelui puternic din zilele toride de vară, oferind protecţia necesară împotriva razelor UV, asemenea unor ochelari de soare, creând un climat plăcut şi un plus de răcoare.

Protecţia faţă de razele soarelui se poate face prin diverse soluţii atât la interior – perdele, draperii, jaluzele, rulouri, roman shade etc., acestea având în primul rând rol legat de designul de interior şi intimidate – cât la exterior, unde se poate opta deasemenea pentru mai multe de produse, de la copertine şi pergole, la rulouri sau jaluzele, acestea având în primul rând rol de protecţie.

Alegerea unor astfel de sisteme nu este însă una tocmai uşoară, deoarece va trebui să găsiţi soluţia optimă pentru nevoile dumneavoastră şi să alegeţi dintr-o varietate de produse. Noi vă sfătuim ca, înainte de alegerea finală, să puneţi în balanţă caracteristicile fiecărui tip în parte şi optaţi pentru cel care se potriveşte cel mai bine dorinţelor şi bugetului vostru.

Articolul Asiguraţi-vă casa cu sisteme de umbrire apare prima dată în Casoteca.

Sursa: Asiguraţi-vă casa cu sisteme de umbrire

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele