Astra Giurgiu, reduceri ”ilegale şi imorale” de salarii. Patron, Ion Niculae, condamnat pentru instigare la spălare de bani

0
- Reclama -

Sindicatul mondial al fotbaliştilor consideră ”ilegale şi imorale” reducerile salariale propuse de clubul Astra Giurgiu jucătorilor săi, de 50 la sută din salariul pe nouă luni pentru a primi restanţele pe ianuarie şi februarie, potrivit unui comunicat al FIFPro.

 

Clubul şi-a anunţat jucătorii că vor primi salariile restante pe primele două luni ale anului dacă sunt de acord cu o reducere cu 50 la sută a salariului pentru o perioadă de nouă luni, din ianuarie până în septembrie, precizează FIFPro. Sursa menţionează şi că jucătorii nu au fost plătiţi de trei luni (ianuarie, februarie şi martie), ”deci cu mult timp înaintea crizei de aduse de COVID-19”.

FIFPro consideră ”ilegală şi imorală oferta Astrei Giurgiu” şi subliniază că ”acest abuz nu poate fi tolerat”.

”Situaţia în care este implicat clubul Astra Giurgu urmează altor anunţuri venite din România, unde alte cluburi au decis să pună jucătorii ‘nedoriţi’ în şomaj temporar”, anunţă sindicatul mondial al fotbaliştilor.

- Reclama -

Sindicatul fotbaliştilor români (AFAN) îi susţine pe jucători în contestarea acestor măsuri, deşi acest lucru a fost făcut imposibil de Federaţia Română de Fotbal, care a închis temporar camera sa de litigii.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Interagro

Patronul clubului este fostul demnitar comunist Ion Niculae care a fost condamnat de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Niculae și-a ispășit pedeapsa, acum e liber!

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele