UPDATE: Atac cu dronă la Moscova

0
- Reclama -

Potrivit oficialilor ruși, atacul de astăzi asupra Moscovei a fost efectuat și cu o dronă de atac produsă de compania ucraineană Ukrjet. Drona propulsată de un motor cu elice poate fi doar distrusă, dar nu și interceptată prin intermediul războiului radio-electronic.

drona Ucraina, Ukrjet
drona Ucraina, Ukrjet

Aparatul de atac multifuncțional produs de „Ukrjet” este capabil să lovească ținte la o distanță de până la 800 de kilometri.

„O astfel de dronă ridică aproximativ 15-20 de kilograme (explozivi). Este vorba de 30 de grenade F1 sau 4 lovituri de la un RPG-7 (lansator de grenade)”, a remarcat un oficila rus.

Știre inițială

Capitala Rusiei a fost vizată marţi dimineaţa într-un atac cu dronă, care a provocat pagube ”minore” unor clădiri, fără să facă victime, anunţă primarul Moscovei, Sergjei Sobianin, al doilea atac la Moscova de la începutul Războiului rus din Ucraina.

 

- Reclama -

În această (marţi) dimineaţa, în zori, un atac cu dronă a cauzat pagube minore mai multor clădiri. Toate serviciile de urgenţă din oraş sunt la faţa locului (…). Nimeni nu a fost rănit grav până în prezent”, scrie Sibianin pe Telegram.

Drulă: amânarea rotativei, dovadă a eşecului guvernării

Moscova şi regiunea moscovită, situate la peste 1.000 de kilometri distanţă de Ucraina, au fost până în prezent vizate rar de atacuri cu dronă de la începutul conflictului, însă acest tip de atac s-a multiplicat în alte părţi ale Rusiei.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele