Atacuri criminale ruse în Ucraina / Drone peste Crimeea

1
Avdiivka, Ucraina
- Reclama -

Rusia a lansat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică un val de atacuri aeriene împotriva Ucrainei, au declarat responsabili militari ucraineni, indicând că sistemele de apărare antiaeriană au respins toate rachetele şi dronele care se apropiau de Kiev, potrivit Reuters.

 

„Conform informaţiilor preliminare, nicio ţintă aeriană nu a atins capitala”, a declarat duminică Serhii Popko, şeful administraţiei militare, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Apărarea antiaeriană a distrus tot ceea ce se îndrepta spre oraş, încă departe de periferie”, a indicat el.

Reuters nu a putut să verifice toate aceste informaţii în mod independent.

- Reclama -

Atac criminal al rușilor la Dnipro

O explozie în apropierea oraşului Dnipro din centrul Ucrainei a afectat sâmbătă o locuinţă cu două etaje, rănind 20 de persoane, inclusiv cinci copii, iar salvatorii se ocupă cu scoaterea locuitorilor care se mai află sub dărâmături, a anunţat guvernatorul regional Serhii Lisak, informează Reuters.

Conform unei postări pe Telegram a guvernatorului, trei din copii sunt în stare gravă. Un total de 17 persoane sunt trataţi în spital.

Rusia, atacur disperate

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra Kievului luna trecută, în principal pe timp de noapte, înainte de mult aşteptata contraofensivă ucraineană pentru recucerirea teritoriului ocupat, în ceea ce oficialii ucraineni spun că este o încercare de a provoca suferinţă psihologică în rândul civililor.

Martori au declarat pentru Reuters că au auzit mai multe explozii în regiunea Kievului, dar nu şi în oraş, în urma a ceea ce părea a fi activitatea sistemelor de apărare antiaeriană, care loveau ţinte.

Linia ferată care aproviziona trupele ruse din Crimeea a explodat

Încă o noapte de teroare din partea invadatorilor ruşi, titrează duminică dimineaţă agenţia de presă Unian. Sirenele au început să sune în jurul orei 01:30 în regiunile de est şi de sud, după care alarma s-a extins treptat în toate regiunile ucrainene, inclusiv la Kiev.

Întreaga Ucraină a fost în alertă de raid aerian timp de aproape trei ore.

Forţele aeriene ucrainene au indicat că au reuşit să distrugă patru rachete de croazieră şi trei drone kamikaze. Au fost vizate obiective ale infrastructurii critice, potrivit acestora, a relatat postul de televiziune local Kanal 24.

Între 01:00 şi 04:00 (ora locală), potrivit postului de televiziune citat, inamicul a lansat cinci drone kamikaze dinspre regiunea rusă Briansk. În acelaşi interval de timp, şase rachete de croazieră Kh-101 şi Kh-555 au fost lansate asupra Ucrainei de şase bombardiere strategice Tu-95MS din zona Mării Caspice.

O parte din ţintele inamicului au fost doborâte de forţele Comandamentulului aerian Est: două rachete de croazieră şi o dronă ‘Shahed’, conform Kanal24.

Informaţii neverificate care au circulat pe reţele de social media indicau explozii la Krivîi Rih (Krivoi Rog), în sudul Ucrainei, în apropiere de oraşul Kropivniţki (centru) şi în regiunea Sumî (nord-est).

Crimeea, sub asaltul Ucrainei

Anterior, un responsabil instalat de Moscova în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a declarat că o dronă a fost doborâtă la Djankoi, în Crimeea, potrivit Reuters.

„Geamurile mai multor imobile s-au spart într-o zonă rezidenţială” în urma incidentului de noaptea trecută, a declarat Oleg Kriucikov, un consilier al administraţiei numite în Crimeea de Moscova, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Toate serviciile funcţionează”, a spus el, adăugând că mai multe informaţii vor fi date publicităţii în cursul dimineţii.

Rusia dispune de o bază aeriană la Djankoi. Responsabili ucraineni afirmă că acest oraş şi împrejurimile sale au devenit de mult timp cea mai mare baza militară a Moscovei în Crimeea ocupată, potrivit Reuters.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele