Au votat primar și s-au ales cu o regină

0

Bucureștenii care și-au pus votul la picioarele grațioase ale Gabrielei Firea au avut parte de o mare surpriză. În general votul se lasă cu surprize, la noi, dar de data aceasta vorbim de ceva deosebit: au votat primar și s-au ales cu o regină … a gustului îndoielnic.

Nici nu s-a făcut anul de când e în fruntea bucatelor de peste 1,1 miliarde de euro, acesta este bugetul Bucureștiului pe 2017, că Gabriela Firea a oferit o măsură a capacității sale nelimitate în materie de prost-gust. Ultimele două isprăvi fac toți banii…plătitorilor de impozite.

Decorațiunile de Paște, niște monstruozități din filme de groază post-apocaliptice ( iepuri mutanți, ouă cu niște culori obținute doar prin iradiere intensă, găini uriașe) reușesc să îngrozească atât copiii cât și adulții. Monstruos prin perversitate este și concursul cu balcoane, grădini de bloc și fațade. Invitația la înfrumusețare e o capcană uriașă pentru naivi și o șansă nesperată pentru canalii. Modelul a fost oferit, văruirea în roz (culoarea favorită a edilului) a fațadelor unor clădiri istorice, chiar dacă ulterior, la presiunea celor care nu înțeleg frumosul, varul a fost spălat.

„Se sparie gândul” la ce urmează să vedem, un concurs în care kitch-ul ne va sufoca și va fi și premiat din banii noștri. Vom avea parte de balcoane cu zeci de turnulețe vopsite în culori vii, grădinițe cu flori, bănci, scaune, abajururi, televizoare, cuptoare, frigidere și alte lucruri de care proprietarii nu știau cum să mai scape și acum au găsit o portiță să-și deverseze gunoiul, desigur artistic, în fața caselor și alte grozăvii pseudo-estetice.

Cei care nu  au votat-o pe Gabriela Firea au făcut acest lucru din multe motive, dar acum trebuie și ei să se declare surprinși de apucăturile de gospodină hiper-activă,  dispusă să cheltuie și cel de pe urmă din casă pentru ultimul model de „pește de televizor”, chiar dacă urgențele casei sunt  cu totul altele.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele