Augustin Lazăr, despre sesizarea făcută de Camera Deputaților la CCR: „Protocoalele sunt metodologii de lucru pe care instituțiile le folosesc în aplicarea legii”

0

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marți, referitor la sesizarea făcută de conducerea Camerei Deputaților la Curtea Constituțională pe protocolul SRI-PG din 2016, că protocoalele nu sunt acte normative, precizând că cine spune că e așa exagerează.

„Doresc să vă spun că protocoalele nu sunt acte normative, cine spune așa ceva exagerează. Ele sunt niște metodologii de lucru, de bune practici, cu caracter intern pentru instituțiile care le folosesc în aplicarea legii. În niciun caz, nu este vorba de acte normative pentru că vom vedea că nerespectarea acelor reguli de bună practică nu sunt sancționate cu nimic. Pur și simplu, două instituții se obligă în baza legii, își stabilesc niște reguli, cum să procedeze în așa fel încât să poată aplica legea care trebuie aplicată”, a declarat Augustin Lazăr.

Camera Deputaților a sesizat, luni, Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict între Parchet și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016.

Curtea Constituțională a României a stabilit pentru 22 octombrie termenul la care părțile pot trimite punctele de vedere privind conflictul juridic între Ministerul Public și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, potrivit unui anunț publicat pe site-ul instituției.

Citește și Sancţionarea deputaţilor care peturbă actvitatea: CCR dezbate sesizările USR şi PNL

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele