Augustin Lazar, mesaj de ziua impotriva coruptiei: Vom continua! Fiecare dintre noi poate lupta contra coruptiei

0

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a transmis, duminica seara, un mesaj privind lupta impotriva coruptiei, de Ziua Internationala Anticoruptie.

In mesajul sau, procurorul general spune ca vor continua investigarea infractiunilor de coruptie “in domeniile ce prezinta risc major de coruptie sistemica”, dar si “infractiunile de mica coruptie, pentru descurajarea si prevenirea coruptiei in domeniile prioritare”.

“Sa marcam impreuna aceasta zi, amintindu-ne ca fiecare dintre noi poate contribui la lupta impotriva coruptiei”, mai scrie pe contul de Facebook al Ministerului Public.

Iata intregul mesaj al procurorului general al Romaniei:

“Azi, 9 decembrie, celebram Ziua Internationala Anticoruptie, prilej de a reaminti importanta luptei anticoruptie impotriva amenintarii pe care aceasta o constituie pentru stabilitatea si siguranta societatii, pentru dezvoltarea durabila si statul de drept.

La data de 9 decembrie 2003, Romania a semnat Conventia Organizatiei Natiunilor Unite Impotriva Coruptiei, conventie ratificata prin Legea nr. 365/15.09.2004.

Prin intermediul acestei conventii, tratat cu vocatie universala in domeniul combaterii coruptiei, statele semnatare se angajeaza sa lupte impotriva coruptiei, prin promovarea valorilor etice ale democratiei, justitiei si statului de drept.

Unul dintre obiectivele pivot ale Ministerului Public il reprezinta in continuare combaterea cu profesionalism si impartialitate a coruptiei si a infractiunilor asimilate acesteia, fapte care au un impact semnificativ asupra resurselor publice si nivelului de trai al populatiei.

In acest scop vom continua investigarea efectiva a cauzelor avand ca obiect infractiuni de coruptie in domeniile ce prezinta risc major de coruptie sistemica. De asemenea vor fi anchetate infractiunile de mica coruptie, pentru descurajarea si prevenirea coruptiei in domeniile prioritare.

Sa marcam impreuna aceasta zi, amintindu-ne ca fiecare dintre noi poate contribui la lupta impotriva coruptiei”

Ziua internationala impotriva coruptiei, instituita de Organizatia Natiunilor Unite (ONU) in 2003, se sarbatoreste anual, la 9 decembrie.

Semnata de Romania la 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) si ratificata prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva coruptiei este primul tratat cu vocatie universala in domeniul combaterii coruptiei.

Declaratia Primei Conferinte Anuale si a Adunarii Generale a Asociatiei Internationale a Autoritatilor Anticoruptie, sustinuta la 22-26 octombrie 2006, la Beijing (R.P. Chineza), indeamna autoritatile competente sa aplice prevederile relevante ale Conventiei pentru a stabili si intari sistemul de lupta impotriva coruptiei, precum si incurajarea statelor semnatare cu privire la celebrarea Zilei internationale impotriva coruptiei.

Citește și Carmen Dan: Ne-am obișnuit deja cu apelurile președintelui la proteste, la violență, la anarhie. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a menține ordinea publică

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele