Augustin Lazăr: Preşedintele este cel care apreciază când dă decizia în cazul Kovesi

0

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că preşedintele apreciază când va lua o decizie în ceea ce o priveşte şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

“Întrebarea este sugestivă – preşedintele este cel care apreciază când dă decizia, decizia îi aparţine domnului preşedinte”, a spus Lazăr, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Preşedintele Klaus Iohannis  făcut o serie de precizări marți referitoare la scandalurile din justiție. Iohannis a declarat marţi că a citit motivarea deciziei CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă evaluarea nu este terminată, precizând că, în această etapă, motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.

Șeful statului a mai declarat marți faptul că PSD pune preisiuni pe magistrați, implicit pe judecători prin acțiunile din ultima perioadă. Printre multe alte declarații referitor legate de scandalurile din justiție, Iohannis, a întrebat retoric, dacă România are un super ministru al jusiției, declarând ferm că:”Un partid încearcă să amputeze puterile președintelui, fiindcă actualul președinte evident că are în multe privințe alte păreri decât majoritatea pesedistă din Parlament”.

Citește și Iohannis: ”Avem un nou super ministru al justiției? Un partid încearcă să amputeze puterile președintelui!”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele