Augustin Zegrean consideră că OUG pe legile justiției este în afara statului de drept

0

Modificarea celor trei legi ale justiției prin Ordonanță de Urgență este „o nebunie” și „o nouă lovitură dată justiției”, pentru „a-i aduce pe burtă pe cei câțiva magistrați care nu erau căzuți, ci doar în genunchi”, a spus Augustin Zegrean. 

Fostul președinte al CCR a mai spus că asistăm la un amestec al Guvernului nepermis și fără precedent în justiție, că ceea ce se întâmplă astăzi nu mai este stat de drept și că nu înțelege de ce magistrații se lasă călcați în picioare.

Augustin Zegrean a spus că „este o nebunie” modul în care se schimbă legile justiției, deoarece magistrații nu au apucat încă să citească modificările vechi: „Dacă vrem să fim stat de drept nu se poate să conducem țara prin ordonanțe”.

„Una dintre prevederi este că Secția pentru anchetarea magistraților nu va mai fi în subordinea procurorului general – păi cui să fie subordonantă, adică să avem două procuraturi sau să fie subordonată direct ministrului Justiției, că știe el ce să facă cu ea? Păi să dea o Ordonanță prin care să subordoneze total parchetele și prin asta să închidă povestea, ce tot dau câte un pic, câte un pic. Adică tăiem coada la pisică din bucăți, ca să nu doară așa tare”, a declarat Augustin Zegrean, pentru HotNews.ro.

În ceea ce privește faptul că delegarea pe aceste funcții de conducere nu poate depăși 45 de zile, Zegrean a spus că prevederea pare a fi cu dedicație pentru șefia DNA, astfel încât „să fie scos de acolo procurorul șef interimar și forțată mâna președintelui” pentru numirea Adinei Florea, propusă de mai multe ori de ministrul Justiției.

Zegrean: Eu nu înțeleg însă de ce magistrații se lasă călcați așa în picioare

„Chiar ne cred proști pe toți, am obosit. Dar sigur, această lovitură nu este finală, că mai vin mâine cu alta. Eu nu înțeleg însă de ce magistrații se lasă călcați așa în picioare, pentru că este un amestec nepermis și fără precedent al Guvernului în justiție”, a adăugat Augustin Zegrean.

De asemenea, el critică și adoptarea Ordonaței privind desemnarea candidaților României pentru funcția de procuror european, spunând că se știa demult că propunerile trebuie trimise până în 31 martie.

Concluzia fostului președinte al CCR: „Așa vor, să conducă țara prin Ordonanțe de Urgență pentru că ordonanțele sunt mai greu de desființat, produc efecte imediat, nu discută nimeni. Ăsta nu este stat de drept, este altceva ce a ajuns acum. 

Zegrean și-a anuntat disponibilitatea de a deveni avocatul lui Kovesi într-un eventual proces

Invitat într-o emisiune la Realitatea TV, Augustin Zegrean și-a anuntat că disponibilitatea de a deveni avocatul lui Kovesi într-un eventual proces. De asemenea, acesta mai atrage atenția că Laura Codruța Kovesi ar putea primi interdicție de a părăsi țara, în cadrul controlului judiciar.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că, indiferent de ofensiva coaliției PSD-ALDE, care face totul pentru a-i sabota candidatura, Laura Codruța Kovesi va deveni în martie șefa Parchetului European.

”Orice face și spune coaliția PSD-ALDE, laolaltă cu ministrul Justiției, nimic nu va mai conta la Bruxelles: eu nu cred că cineva sau ceva o mai poate întoarce pe Laura Codruța Kovesi din drumul ei către șefia Parchetului European. Se duce și nu se mai oprește! Kovesi are o susținere masivă în cadrul Uniunii Europene, altminteri nu ar fi ieșit la rampă numeroși oficiali de cel mai înalt rang ai partidelor de la Bruxelles care și-au anunțat întregul sprijin pentru româncă. Exponenții Comisiei Europene o susțin pe Kovesi.

Acum înțelegem pe îndelete marea greșeală pe care a făcut-o președintele Klaus Iohannis atunci când a semnat revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA. Păi, dacă ea este bună ca să conducă Parchetul European, cum de nu putea fi bună în România, la cârma DNA?! Am spus-o și o repet: Iohannis a comis o eroare când a decis să o revoce, finalmente, pe Laura Codruța Kovesi.

Dacă se va vota în martie, la Bruxelles, Kovesi se va întoarce acasă procuror general european. Sau nu se va mai întoarce, fiindcă și-ar putea face treaba foarte bine și de la Bruxelles, investigând printre altele și fraudele făcute cu bani europeni, de unde și vânzoleala din România. Oficialii Uniunii Europene cunosc foarte bine situația din România, o cunosc chiar mai bine decât românii și știu foarte bine de ce Laura Codruța Kovesi se află în vizorul coaliției PSD-ALDE. Atacurilor politicienilor de pe malurile Dâmboviței vor rămâne fără ecou la Bruxelles”, a declarat Augustin Zegrean.

Citește și Augustin Zegrean după refuzul lui Iohannis: „Nimeni nu se aștepta să o accepte pe această doamna a treia oară”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele