AUR are un model de reorganizare a învățământului

0
- Reclama -

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) critică schimbările majore din învăţământul preuniversitar anunţate de ministrul Sorin Cîmpeanu şi susţine revenirea la sistemul de învăţământ clasic românesc, de inspiraţie Spiru Haret.

 

„A lăsa la latitudinea cadrelor didactice modalitatea în care îi vor evalua pe elevi conduce la o serie de riscuri, iar numărul minim de note ar trebui însoţit de o ritmicitate a notării. De asemenea, este greşită eliminarea tezelor, acestea reprezentând sinteza cunoştinţelor dintr-o anumită perioadă de studiu şi măsura competenţelor acumulate la finalul acelei perioade. Cât despre totala autonomie a profesorului în evaluarea ritmică, ea poate da naştere la situaţii în care profesorul poate avantaja sau dezavantaja un elev în funcţie de anumite interese”, a declarat preşedintele AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Copiii au nevoie de interacţiune umană

„Elevii nu se educă pe internet, iar profesorii nu trebuie să devină “facilitatori” pentru “resurse” de pe internet. Copiii au nevoie de interacţiune umană, de împărtăşirea pe viu a experienţei profesorului, aşa cum se face în toate şcolile prestigioase din Europa. Totodată, atragem atenţia că introducerea de noi discipline în planul de învăţământ înseamnă automat renunţarea la alte discipline, pentru că numărul maxim de ore pe săptămână nu poate depăşi 26 de ore. Nu în ultimul rand, vacanţele mobile introduc diferenţieri inacceptabile între elevi. Ele vor genera discuţii şi probleme greu de soluţionat. De aceea, considerăm că structura anului şcolar ar trebui să fie unitară la nivelul întregii ţări”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Ministerul Educaţiei: 71,67% candidaţi admişi la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele