AUR: introducerea certificatul digital COVID în România este ”ilegală”

0
claudiu tarziu simion aur
- Reclama -

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) susțin că decizia Guvernului de a introduce certificatul digital COVID în România este „ilegală” şi poate fi atacată în instanţă.

 

„Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege. Legea este un act normativ care emană de la organul legislativ al statului, adică de la Parlament. În nicio interpretare juridică, hotărârea Guvernului nu ţine loc de lege. Este limpede ca lumina zilei: Cîţu a adoptat o hotărâre eminamente anticonstituţională şi îi îndemnăm pe români să o anuleze în instanţă”, a declarat copreședintele AUR, Claudiu Târziu, într-un comunicat de presă al partidului.

Vezi și Care sunt pașii pentru obținerea certificatului digital COVID

La rândul său, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, a afirmat că prin introducerea „aşa-numitului” certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare.

„Guvernul Cîţu încalcă flagrant Constituţia şi legile ţării, substituindu-se Parlamentului. Mai mult, prin introducerea aşa-numitului certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare, inadmisibilă din punctul nostru de vedere. Deţinerea unui certificat de vaccinare nu ar trebui să fie o condiţie prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulaţie, iar eliberarea acestuia nu ar trebui să ducă la discriminare. Deja s-a ajuns foarte departe: se iau decizii nelegale şi peste capul românilor”, potrivit lui Simion.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele