Autocare cu sute de oameni din diaspora oprite pe Centura Bucureștiului

0
- Reclama -

Un convoi cu persoane intrate în ţară la graniţa de Vest se află oprit la intrarea în Bucureşti pentru liniştirea traficului din Capitală şi îşi va urma drumul către Constanţa şi Prahova, a declarat ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela.

 

„La intrarea în Bucureşti este într-adevăr un convoi oprit, pornit din Vest, de la graniţă, şi acum acesta se împarte în două direcţii – o parte spre Prahova şi o parte spre Constanţa. Trebuie să fie asigurată şi rigurozitatea deplasării în Bucureşti, adică maşinile din convoi să fie într-o deplasare compactă şi aglomeraţia de la ora 6-7 nu va da această premisă, astfel încât se aşteaptă un pic liniştirea circulaţiei din Bucureşti, astfel încât acestea să se deplaseze în siguranţă. Nu se vor opri în Capitală, de aia s-au oprit la intrarea în Capitală, şi convoiul se va deplasa compact către Constanţa şi către Ploieşti şi va face o escală şi în Ialomiţa”, a spus Marcel Vela.

El a explicat că a avut loc o videoconferinţă cu prefecţii, marţi noaptea, pentru a fi înştiinţaţi despre starea convoaielor formate la graniţă, astfel ca oamenii să fie aşteptaţi şi introduşi în centrele de carantină în judeţele de destinaţie.

„Aveam o informaţie că va fi o aglomeraţie foarte mare la intrările în România, eram pregătiţi să cazăm cetăţenii care vin din focarele din zonele roşii din Italia, să fie introduşi în centrele de cazare din judeţele din Vest, în special, motivând că această carantină ar fi mai sigură, în sensul că nu ar merge prin toată ţara, liberi, cetăţeni care vin din Italia. Şi azi-noapte am luat decizia şi la solicitarea oamenilor (…) am organizat convoaie escortate, însoţite de Poliţie şi Jandarmerie, (…) nu au avut acces cetăţenii în locuri publice, în mall-uri, în oraşe”, a mai spus Vela.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele