Autostradă Ploiești – Brașov abia peste 3 ani

1

Autostradă Ploiești – Brașov abia peste 3 ani. În contextul în care DN1 este tot mai sufocat de mașini, românii se întreabă când vor putea circula pe autostrada Ploiești – Brașov, un drum de mare viteză care le-ar permite să ajungă mult mai rapid în stațiunile montane. Directorul CNAIR, Mariana Ioniță, a declarat că nu crede că vor exista lucrări în execuție la acest proiect mai devreme de trei ani de acum înainte.

 

„Oferta este acum în analiză astfel încât să ajungem la un contract care să ne permită obţinerea unei documentaţii bune care să ne ajute să facem o implementare rapidă a execuţiei lucrărilor. Eu nu cred că vom putea vedea în execuţie, mai devreme de trei ani, Autostrada de la Ploieşti până la Braşov”, a declarat șefa de la CNAIR.

Pasarele și benzi de circulație reversibile pentru fluidizarea traficului pe DN1
Aceasta a explicat că până când România va avea o autostradă până la Brașov vor fi implementate mai multe proiecte pentru a fluidiza traficul pe DN1, printre care pasaje și pasarele noi, dar și posibilitatea introducerii unei benzi reversibile de circulație în zonele cele mai aglomerate.

„Vor fi nişte proiecte care au scopul de a fluidiza traficul pe DN1, nişte pasaje şi pasarele. Când vorbesc despre pasaje, acum suntem în faza de semnare a contractelor de proiectare. Ne refeream la subterane. În zonele cu treceri de pietoni trebuie să ne gândim la nişte treceri eventual subterane care să simplifice, să fluidizeze, să decongestioneze traficul. Mi-am pus în programul meu ca proiect prioritar acest sector de autostradă şi fluidizarea la pachet a traficului pe DN1. Este păcat că s-au pierdut ani de zile. Vom analiza inclusiv posibilitatea introducerii unei benzi reversibile de circulaţie pe anumite zone, acolo unde se poate. Chiar vreau să mă văd cu Poliţia Rutieră, ne-am planificat noi miercuri, să discutăm şi situaţia de pe DN1”, a explicat Mariana Ioniță.

Vezi și La plecare, Dăncilă nu vrea autostrăzi cu bani europeni. Ministrul Cuc vrea să semneze un contract cu chinezii pentru Ploiești-Brașov

„Trebuie să facem ceva în următorul an, până la începerea execuţiei lucrărilor. Gândiţi-vă că şi execuţia lucrărilor va crea ambuteiaje, iar noi trebuie să luăm măsuri de acum pentru fluidizarea traficului cât mai repede pe DN1”, a conchis aceasta.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele