Averile celor mai bogați oameni au început să scadă

0

Averile celor mai bogaţi oameni din lume au scăzut anul trecut pentru prima oară în ultimul deceniu, din cauza tulburărilor geopolitice şi a instabilităţii pieţelor de capital.

Informațiile sunt oferite de un raport realizat de banca elveţială UBS şi de firma de consultanţă PwC.

Astfel, averile miliardarilor au scăzut cu 388 de miliarde de dolari la nivel global, la 8.529 de miliarde de dolari, cu un declin accentuat în China, care este pe locul al doilea în funcţie de numărul miliardarilor, după Statele Unite, şi la nivelul regiunii Asia-pacific, arată UBS/PwC Billionaires Report.Băncile private, inclusiv UBS, cel mai mare administrator al averilor din lume, au resimţit efectele tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China şi ale incertitudinilor politice globale, clienţii evitând tranzacţiile şi contracând împrumuturi, în loc să strângă mai mult capital.

”Averile miliardarilor au scăzut în 2018 pentru prima oară din 2008, din cauza geopoliticii”, a afirmat în raport Josef Stadler, director pentru clienţii ultra-bogaţi ai UBS.

Citește și: Audiența dezbaterii prezidențiale de la Europa FM: Peste 880.000 de vizualizări online, plus ascultătorii pe radio

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele