BAC ISTORIE și MATEMATICĂ 2018

0

Astăzi, pe 27 iunie s-a desfășurat  probă obligatorie de profil, matematică sau istorie.

La istorie, la subiectul I, elevii au primit un text despre constituirea României Mari unde au scris despre înfiinţarea statului român modern, subiect care nu a fost ales la întâmplare şi are legătură cu faptul că suntem în anul centenarului , în bază căruia li s-a cerut rezolvarea mai multor cerințe. La subiectul II a picat domnia lui Ștefan Cel Mare. La subiectul III, candidații au trebuit să scrie un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică. De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.

Cei care susțin examenul la Matematică au primit, printre altele, cerințe legate de matrice, polinom și ecuații exponențiale.

SUBIECTE ISTORIE, MATEMATICĂ 2018

Pe 28 iunie sesiunea de bacalaureat se va încheia cu ultima probă, cea la alegere, în funcție de specializare. Afișarea primelor rezultate, care se va face în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este stabilită pentru data de 4 iulie, pană la oră 12,00. În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 12,00-16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Citește și Iată cum poți recunoaște un „mic geniu”

Luni a avut loc prima probă din cadrul Bacalaureatului 2018, la Limba și Literatura Romană (real / uman). Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au susținut luni proba scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limbă și Literatură Romană, au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi în timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetică în operă lui Ion Barbu sau Lucian Blaga. Ieri, 26 iunie, a avut loc proba la Limba și Literatura maternă (maghiară, germană, sarbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană).  În mai multe județe din țară, unii dintre absolvenți au încercat să copieze la proba de Limbă și liberatură română, motiv pentru care au fost dați afară pentru tentativă de fraudă.

SUBIECTE ROMÂNĂ 2018

 

(0 vizualizari)

Post-ul BAC ISTORIE și MATEMATICĂ 2018 apare prima dată în Pedagoteca.


Sursa: BAC ISTORIE și MATEMATICĂ 2018

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele