Bacalaureat 2018 – Reguli pentru candidați

0

Absolvenții de liceu au emoții zilele acestea. Luni va avea loc prima probă scrisă la Bacalaureat – la Limba și literatura română. La examen sunt așteptați peste 150.000 de elevi înscriși. A doua probă, la limba maternă, va avea loc pe 26 iunie. Proba obligatorie a profilului – matematică pentru profilul real și istorie pentru profilul uman – va fi susținută pe 27 iunie. Ultima probă scrisă, care este la disciplina aleasă de elevi în funcție de profilul urmat, va fi pe 29 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate pe 4 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile vor putea fi depuse  între orele 12:00-16:00. Pe 9 iulie se vor afișa rezultatele finale, în urma rezolvării contestațiilor.

Reguli pentru candidați

 

Elevii care susțin Bacul trebuie să intre în sala de examen între orele 8.00-8.30 –  după această oră accesul nu mai este permis. Examenul începe la ora 9.00. Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen cărți, notițe, ciorne, telefoane, căști audio, precum și orice alt mijloc electronic de calcul sau de comunicare, care permite conectarea la internet sau legătura cu persoane din exterior, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Citește și Află cum poți să înveți mai ușor – partea II

De asemenea, li se interzice să transmită informații sau să schimbe între ei foi din lucrare sau ciorne, care permit copiatul. Candidații care încalcă regulile sunt eliminați din examen.

Autor: Ioana Drăgan

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele