Băi, rumâne!

0
- Reclama -

Ion Ţiriac este unul dintre bogaţii acestei ţări, care nu uită de unde au plecat, dispus să ofere celor mai puţin norocoşi, adică majorităţii conaţionalilor săi,…lecţii. Lecţii, dar nu cu rol de sfaturi, ci lecţii din care să mai afle cât de proşti sunt în general şi mai ales când aduc atingere intereselor domniei sale.

Prezent duminică seara în studio la Realitatea TV, fostul sportiv a oferit câteva lecții deschise, despre proteste, cinste, hoție, prostie, cum se fac banii, o adevărată chintesență a gândirii sale. Concentratul pe corupție dăunează grav investițiilor în infrastructură, manifestatul în stradă, chiar și mânat de la spate,  trebuie făcut doar cu avizul primăriei și în general statul și această țară nu îl sprijină suficient pentru a ne putea face bine. Nu e foarte greu de decriptat ceea ce spune și unde bate. Tonul grav – misterios, cu fraze lăsate în suspensie, care făcea furori în anii 90, nu prea mai are căutare.  Omul are interese, multe, mari și acestea nu coincid de prea multe ori cu cele ale „rumânilor” de rând, care nu înțeleg mersul investițiilor și nici mersul acestei lumi. De 27 de ani nu îl înțelegem și din această cauză suntem unde suntem. De fapt noi nu îl înțelegeam nici înainte de 1989, dar asta e o discuție, din altă epocă.

„Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva. După prost, nu mai rămâne nimic”. Ați înțeles? Afacerile se fac cu hoți, nu cu proști, la fel și politica. Așa funcționează lucrurile.

În plus nu este o schimbare recentă de viziune sau un moment de indispoziție în raport cu propria nație. Dacă ați ratat declarația de anul trecut, când tocmai se anunța mutarea turneului de tenis de la București la Budapesta, o reluăm, doar pentru frumusețea metaforei și comparației de la final: „De ce am mutat turneul? Treaba e simplă. De mine nu-și bate joc nimeni! Nici Iohannis, nici Cioloș, nici domnul guvernator (Isărescu, n.r.), care poate are altă treabă și îl ințeleg. Neavând unde sa organizez, mutăm turneul de la țigănie la Budapesta. Simplu!”.

Serviciu perfect, direct pe tușa bunului simț!

- Reclama -

 

Sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele