Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă!

0

Din 13.500 de porci în iulie 2017, ferma din Teleorman a lui Valentin Dragnea a rămas, la timp, cu mai puțin de 3.000 de capete. Asta în timp ce producători mult mai mari au fost prinși în ferme cu 48.000 de porci, pe care statul i-a omorât.

13.585 de porci avea Romcip Salcia în iulie 2017, din datele oficiale ale ANSVSA, aflate în posesia Libertății.

Pe 31 iulie 2017 în România este anunțat, la Satu-Mare, primul focar de pestă africană, boală mortală pentru suine.

Urmează un an ciudat.

Guvernul nu doar că nu face ”controale frecvente”, așa cum singur se obliga într-o analiză de risc, ci anulează inspecțiile sanitare din primăvara lui 2018!

Epidemia izbucnește brutal în sudul țării la începutul lui iunie 2018.

Mari ferme sunt luate prin surprindere și avertizate de oficialități când deja aveau virusul la poartă. Cum se întâmplă la Tulcea sau la Brăila.

”Mie mi-au spus că vine pesta cu câteva zile înainte să-mi omoare 48.030 de porci”, explică Nicolae Ciuleac, patronul Carniprod, fermă tulceană lichidată practic peste noapte de molimă.

Dar ferma din Teleorman se descurcă mult mai bine!

Nu mai cumpără porci, ci vinde, taie și procesează ce avea deja în propria fabrică, ca și cum Valentin Dragnea știe ce urmează.

Astăzi, când molima se întinde spre Teleorman, la Salcia au rămas sub 3.000 de porci!

”Mai avem cam două hale de porci. În total? 44 de boxe în fiecare hală, 30-33 de porci într-o boxă, deci vreo 2.500 de porci mai avem. Hai, până în 3.000”, spune, mândru, muncitorul care abia a ieșit din schimb, la Salcia.

”Și mai livrăm 800 de porci în scurt timp!”, adaugă el. Omul de la Romcip Salcia are și de ce să fie semeț. E confirmarea de pe teren a mai multe surse, specialiști din ANSVSA și crescători, care au spus ziarului că ”ferma băiatuluilui Dragnea s-a golit de porci înainte ca alții să știe că va veni pesta”.

Acum un an, din datele oficiale ale Autorității Sanitare, ANSVSA, aflate în posesia Libertății, Salcia era pe locul 36 în țară ca număr de porcine. Avea 13.585 de porci.

6,5 milioane de euro a fost cifra de afaceri a Fermei Salcia pe 2017.

Citește și Cîțu despre acuzațiile de înaltă trădare la adresa lui Iohannis:Dragnea vrea să distragă atenţia

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele