Băile Neptun de la Herculane, un pericol public

0

Băile Neptun sunt pericol public, declarat încă din toamna anului 2017 printr-o expertiză tehnică, potrivit arhitecţilor de la Asociaţia Locus.

“Avem încredere că prăbuşirea ce a avut loc zilele trecute este un adevărat semnal de alarmă, atât pentru administraţie, cât şi pentru instituţiile publice abilitate. Degradarea a fost una lentă vreme de mulţi ani, însă odată ce prăbuşirile încep, ele continuă într-un proces rapid. Proiectul există. Este avizat de MCIN şi a fost supervizat de arhitecţi şi ingineri specializaţi şi cu o vastă experienţă în domeniu. Fiind vorba despre o lucrare urgentă pentru un bun de interes naţional, suntem siguri că se pot găsi căi de intervenţie în regim de urgenţă şi fără acordul proprietarilor şi la asta lucrăm de o perioadă. Şi suntem absolut siguri că lucrarea se poate implementa etapizat, astfel încât atunci când prima fază este în derulare, noi să căutăm finanţările necesare pentru următoarele etape. Am sugerat acest lucru de la începutul proiectului, tocmai pentru a eficientiza procesul”, afirmă specialiştii de la LOCUS.

Potrivit Ministerului Culturii, terenul aferent Băilor Neptun se află în situaţii litigioase, iar conform extrasului de carte funciară acesta este grevat de sarcini.

Citește și: Bar anti Valentine’s Day pentru persoanele singure

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele