Bâlciul declarațiilor pe tema moțiunii USR AUR: Sighiartău, Hunor, Grindeanu

0
deputati parlament

Politicienii din cercul puterii, PNL-iștii și UDMR-iștii, s-au aventurat în declarații belicoase la adresa USR. Ba că usr-iștii i-au legitimat pe aur-iști, ba că îi așteaptă înapoi în guvern dar să recunoască că au greșit. Mai mult, șeful udmr-iștilor îi acuză pe usr-iști de ”vadimism”. Nici reprezentanții PSD-ului nu s-au oprit din declarații bizare. Fostul premier Grindeanu, demis de propriul Guvern, are și el propria opinie, parcă dezlipită parcă din alt ”film”.

 

Siguranța lui Sighiartău

Am aflat de la secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, că liberalii nu vor renunța la Florin Cîțu. El a spus că reprezentanții USRPLUS “o să vină la guvernare” și cu Florin Cîțu premier. Pe de altă parte, liberalii iau în calcul și varianta unui guvernul minoritar PNL, a afirmat Sighiartău.

Hunor nu l-a uita pe Vadim

Șeful UDMR, Kelemen Hunor, crede că USR PLUS a legitimat AUR. A fost o greșeală uriașă. Nucleul dur, sectanții lor nu sunt afectați de această colaborare, nici într-o parte, nici în alta, pentru că se potrivesc, sunt antisistem. Dar pe termen lung vor fi consecințe. Vrei, nu vrei. Să semnezi o moțiune de cenzură spunând că scopul scuză mijloacele și scopul sfânt e să îl dăm jos pe Cîțu, nu e ok”.

Hunor mai crede că ”Vă dați seama dacă noi am fi semnat vreodată o moțiune cu Vadim? Nu se poate. Sunt niște limite peste care nu ai voie să treci, din punctul meu de vedere. Ai ridicat AUR-ul și dacă ai colaborat o dată, nimeni nu te va crede că vei colabora din nou”.

Grindeanu vrea program de guvernare USR-AUR

Reprezentanții USR și AUR au fost clari cu privire la moțiune, au declarat că vor să dea jos Premierul, dar nu au planuri împreună mai departe. Sorin Grindeanu declară însă că vrea să vadă un program de guvernare marca AUR USR, chiar dacă cele doua partide nu îți doresc acest lucru.

„Ne-ar interesa să vedem care este pasul doi. Ce se întâmplă după ce Florin Cîțu pleacă. Există un program de guvernare USR cu AUR? Că dacă au făcut o moțiune comună, mă gândesc că e și pasul doi”, a spus social-democratul.

Cu siguranță, întrebările sunt retorice! 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele