Banca Transilvania și-a consolidat profitul

Alexandru Ionescu

Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1,669 miliarde de lei, la 30 septembrie, din care 1,474 miliarde de lei este al băncii, iar aproximativ 195 milioane de lei este al subsidiarelor şi participaţiilor de capital.

 

Potrivit unui comunicat al BT activele grupului financiar Banca Transilvania au ajuns la 118 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, în creştere cu 9,7% faţă de începutul anului.

„Continuăm creşterea finanţărilor şi a operaţiunilor semnificativ peste media pieţei şi contribuim la relansarea economiei şi a societăţii, câştigând în acelaşi timp cotă de piaţă. Le mulţumesc colegilor din BT – împreună procesăm un volum covârşitor de operaţiuni şi numerar şi servim zilnic sute de mii de clienţi, online şi în unităţi. BT este o bancă românească, banca românilor, un campion local şi un exemplu că atunci când ai ambiţie, curaj şi profesionalism, reuşeşti. Continuăm investiţiile – în oameni, unităţi şi tehnologie pentru a oferi clienţilor noştri cea mai bună experienţă şi continuăm creşterea business-ului şi a finanţărilor”, afirmă Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

Creditele Băncii Transilvania au crescut până la 45 miliarde lei. În trimestrul trei, ritmul de creditare a fost în continuare susţinut, cu aproape 1.000 de credite retail noi pe zi, banca ajungând la peste 1,1 milioane de clienţi creditaţi (persoane fizice şi companii). Comparând cu începutul anului, creditele nete pentru persoanele fizice au crescut cu 10% (ajungând la 25,3 miliarde lei), iar cele pentru persoanele juridice cu peste 13%, până la 19,7 miliarde lei.

Divizia Agribusiness şi Divizia pentru Medici au înregistrat, în continuare, creşteri mult peste medie. Finanţările de factoring beneficiază de un interes sporit din partea băncii, volumele rulate înregistrând un avans de 17% în primele nouă luni. Peste 1.200 de companii folosesc soluţiile de factoring ale Băncii Transilvania.

Citeste si...  Dragoş Anastasiu: Un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România

Danemarca pregătește reintroducerea certificatul verde


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *