Băncile își recheamă angajații la birouri

0

Cele mai mari bănci din lume au început să facă planuri pentru redeschiderea clădirilor de birouri, încurajate de progresul campaniilor de vaccinare şi scăderea cazurilor de infecţie cu COVID-19 în marile centre financiare, aceasta după ce anul trecut şi-au trimis rapid angajaţii acasă pentru a opri răspândirea coronavirusului.

 

Potrivit unor documente interne consultate de Reuters, băncile din diferite regiuni adoptă metode diferite pentru a asigura succesul revenirii la birou, inclusiv prin introducerea unor modele de lucru hibride şi prin încurajarea vaccinării.

În SUA, grupul bancar Wells Fargo & Co a anunţat încă din luna martie că va începe să îşi readucă angajaţii la birouri după Labor Day (-Ziua Muncii, care în SUA se sărbătoreşte în prima zi de luni a lui septembrie- nr.), ca urmare a faptului că vaccinurile sunt din ce în ce mai disponibile. Însă banca evaluează dacă va permite anumitor divizii din SUA să revină la birou înainte de Labor Day.

Banca de investiţii Goldman Sachs Group Inc intenţionează să îşi aducă angajaţii din SUA înapoi la birou încă de la mijlocul lunii iunie. De asemenea, JPMorgan Chase & Co, cea mai mare bancă din SUA, îşi va aduce angajaţii înapoi la birou începând din luna iulie, pe baza unui sistem de rotaţie, şi intenţionează să menţină un grad de ocupare a birourilor de 50%.

În Marea Britanie, directorul general de la Barclays, Jes Staley a spus că banca va adopta un model de lucru hibrid şi îşi va reduce volumul spaţiilor de birouri dar îşi va menţine birourile principale de la Londra şi New York. De asemenea, rivalul HSBC Holdings a anunţat şi el că intenţionează să îşi reducă amprenta globală de birouri cu aproximativ 40% pe măsură ce va trece la un model de lucru hibrid pentru majoritatea angajaţilor săi. În schimb, Lloyds Banking Group, cea mai mare bancă britanică, speră să reia munca la birou, într-un proiect pilot care va cuprinde aproximativ 5.000 de angajaţi şi se va derula în vara acestui an, după ce restricţiile impuse de Guvernul de la Londra vor permite acest lucru.

Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar din Germania, le-a spus angajaţilor de la birourile din Londra că intenţionează să-i readucă la birou începând din 21 iunie, dacă restricţiile vor fi relaxate până atunci. De asemenea, bancherii care lucrează la divizia de investiţii a Deutsche Bank din SUA au fost informaţi că se pot aştepta să fie rechemaţi la birou după Labor Day.

Orban: OUG privind amânarea ratelor la bănci include și contractele de leasing

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele