Bănilă (DIICOT) despre afirmaţiile lui Dragnea: “Ciudat este de ce nu s-a adresat nouă”

0

Procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat miercuri că nu a existat la DIICOT nicio sesizare în legătură cu o presupusă tentativă de asasinat la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

“Vă pot spune, din ce am verificat până acum, că nu am avut (…). Se pare că nu am avut nicio sesizare în sensul acesta. La prima vedere, vă pot spune că nu am avut aşa ceva şi v-aş recomanda să vă interesaţi şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că omorul nu e de competenţa noastră. Omorul ar fi de competenţa noastră doar în condiţiile în care e comis de un grup infracţional organizat (…) Or, din ceea ce a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor la acel interviu, nu a oferit suficiente elemente pentru a caracteriza grupul celor patru la care se referea ca fiind unul structurat, organizat, în sensul prevăzut de Codul Penal. Plus că dânsul a mai făcut o afirmaţie în sensul că s-a cercetat această faptă. N-a spus altceva. A fost o chestie extrem de …vagă”, a spus Bănilă, la RFI.

Întrebat dacă este posibil ca DIICOT să se autosesizeze în acest caz, Bănilă a afirmat: “La momentul acesta, nu avem suficiente elemente. Ciudat este, pentru mine şi pentru colegii mei, de ce nu s-a adresat nouă, dacă avea mai multe chestiuni. Şi ne opreşte şi afirmaţia că s-ar fi cercetat o astfel de faptă”.

Citește și Ambasada Israelului, despre declarațiile lui Bacalbașa:Insultă protestatarii pașnici din Piața Victoriei, asociindu-i cu teroriștii Hamas

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele