Barna: Ne-am fi așteptat ca premierul desemnat să ne cheme la consultări

0

Liderul USR, Dan Barna, spune că s-ar fi așteptat ca premierul desemnat Florin Cîțu să cheme USR la consultări înainte de a definitiva echipa și programul de guvernare, pentru că partidul pe care îl conduce are oameni competenți în locul miniștrilor care au performat sub așteptări. Barna mai spus că PNL are încă restanțe de îndeplinit din acordul semnat cu USR.

 

„Ne-am fi așteptat ca premierul desemnat să discute mai întâi cu partidele și abia ulterior, în funcție de rezultatul consultărilor, să formeze o coaliție care să dea miniștrii și un program de guvernare. Nu a făcut-o. Dacă aceste discuții ar fi existat, i-am fi spus domnului Cîțu că era firesc că avem oameni competenți în locul miniștrilor care au performat sub așteptări și se regăsesc în continuare pe această listă. I-am mai fi zis că nu trebuie să se mai repete niciodată situații în care guvernul adoptă noaptea zeci de ordonanțe de urgență a căror urgență nu poate fi justificată. I-am fi spus că alegerile în 2 tururi trebuie să fie primul punct al programului de guvernare”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

În opinia liderului USR, consultările care vor avea loc săptămâna viitoare, după depunerea listei miniștrilor și a programului de guvernare, nu sunt decât un exercițiu formal, pentru că decizia unui guvern monocolor a fost luată deja de PNL.

„Vom merge la discuții pentru a-i aminti premierului că PNL are încă restanțe de îndeplinit – măsuri în favoarea românilor – din Acordul politic semnat cu USR la instalarea cabinetului Orban. USR a dat întotdeauna dovadă de bunăcredință și va continua să o facă. Asta nu înseamnă că uităm vreo secundă că datoria noastră e către oamenii care ne-au trimis în Parlament. Și oamenii cer reforme, coerență și bună guvernare”, încheie Barna.

Citește și: Barna: Nu vom vota niciun viitor Guvern și nu mergem cu nicio propunere la Cotroceni 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele