Barna: va fi să tăiem pensiile speciale

0

Dan Barna a declarat că dacă formaţiunea sa va ajunge la guvernare va elimina toate pensiile speciale, inclusiv ale parlamentarilor, cu două excepţii prevăzute de legislaţie: militari şi magistraţi.

„Nu vom tăia pensiile şi salariile, aceasta este o acuzaţie mincinoasă care apare deseori. România trebuie de fapt să îşi crească productivitatea şi performanţa economică pentru a plăti pensiile conform legislaţiei în vigoare. Ceea ce vom face va fi să tăiem pensiile speciale. O mare parte din problema sistemului actual de pensii nu vine din punctul de pensii şi din munca pe care oamenii au plătit-o şi s-a acumulat în fondul de pensii, ci vine din pensiile speciale care sunt de la 1 la 10 sau chiar mult mai mult, multe dintre ele nefiind justificate decât de acel ‘pentru că putem să ne dăm prin lege pensii’”, a explicat Barna, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR) a precizat că ar urma să fie eliminate inclusiv pensiile speciale ale parlamentarilor.

„Aceste pensii speciale vor fi eliminate, cu cele două excepţii clar reglementate, în zona armatei, a combatanţilor de pe front şi a magistraturii, unde sunt nişte prevederi legale foarte clare. Restul pensiilor speciale pentru diferite categorii de funcţionari, inclusiv parlamentarii, vor fi eliminate şi asta va ajuta la o echilibrare reală a bugetului de pensii”, a spus Barna.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele