Băsescu “bate șaua” pentru o alianță de dreapta

0

Traian Băsescu spune că partidele de dreapta se îndreaptă spre un eşec la locale. Fostul președinte crede că acestea nu acţionează pentru realizarea unor alianţe care să contracareze avantajul pe care îl are PSD prin organizarea alegerilor într-un singur tur.

Totuși, PMP, partidul pe care l-a fondat, nu va trece de pragul electoral fără o alianță cu PNL sau USR-Plus.

“Alegerile locale se apropie vertiginos şi nimeni nu are iniţiativa realizării unor alianţe pentru a contracara efectul favorabil pentru PSD al alegerilor într-un singur tur. PNL urmează să-şi valideze zilele acestea candidaţii la funcţiile de primar, USR a început să-şi anunţe candidaţii la sectoarele Bucureştiului, iar PMP încearcă inutil să găsească formule prin care să-i convingă pe liberali că alianţa trebuie să funcţioneze şi dincolo de alegerea lui Nicuşor Dan. Se pare însă că orgoliile şi lipsa de viziune vor face din dreapta românească o victimă sigură a alegerilor locale, dând PSD ocazia să-şi marcheze revenirea printr-o victorie”, a scris Băsescu sâmbătă, pe Facebook.

Clotilde Armand publică lista beizadelelor: copiii liderilor PSD, angajați pe bani grei la stat

În opinia sa, Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş sunt “incapabili să pună interesele dreptei în ansamblul ei deasupra propriilor orgolii şi interese”, preferând liste de candidaţi “cenuşii, lipsiţi de valoare” în locul unor candidaţi comuni cu şanse reale de a se impune la vot.

“Câştigarea de către PSD a alegerilor locale le va crea o excelentă platformă pentru legislative. Liderilor partidelor de dreapta nu le lipsesc soluţiile legale şi politice pentru a câştiga alegerile locale, ci le lipseşte voinţa şi mintea. Este al 12-lea ceas. Orban, Barna, Cioloş, Tomac, faceţi ceva!”, a mai scris Traian Băsescu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele