Băsescu, după ce președintele PPE Manfred Weber și-a exprimat îngrijorarea privind regresul luptei anti corupție: “Sper să nu devină președintele Comisiei Europene”

0

Fostul președinte României, Traian Băsescu, susține că declarațiile ale liderului PPE, Manfred Weber, referitoare la regrese în combaterea corupției,  reprezintă o acțiune politică, menționând că speră că acesta nu va deveni președintele Comisiei Europene.

“Weber s-a înscris într-o cursă să devină președinte al Comisiei Europene. Eu sper ca acest Weber să nu devină președintele Comisiei Europene și am speranța că va candida și Michele Barnier, care este negociatorul pentru Brexit și care în mod legitim ar trebui să candideze din partea PPE. Declarațiile lui Weber le iau ca o acțiune politică, pentru că Weber a fost cu trei săptămâni înainte la Budapesta și îl pupa pe creștet pe Viktor Orban. Deci aici avem o problemă în ceea ce privește corecta analiză a României”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Liderul grupului parlamentar al Partidului Popular European, Manfred Weber, a declarat, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă, că și-a exprimat îngrijprarea privind situația politică din România, precizând că “Guvernul merge înapoi în combaterea corupţiei şi în privinţa independenţei justiţiei”.

“Independenţa justiţiei este supusă presiunilor. Am văzut în vară, la Bucureşti, cetăţeni bătuţi de poliţie, sincer acest lucru nu este acceptabil. Combaterea corupţiei nu este un lux, este o necesitate absolută pentru protejarea cetăţenilor şi a companiilor de abuzurilor statului. De aceea, cerem urgent Guvernului României să schimbe direcţia. Suntem de partea cetăţenilor europeni şi nu vom purta niciodată negocieri privind statul de drept”, spunea Manfred Weber.

Citește și Traian Băsescu anunță cum va vota la referendum: Voi merge la vot pentru un DA familiei format e din bărbat și femeie

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele