Băsescu: Hunor şi gaşca lui de la vârful UDMR au intrat în panică

0

Traian Băsescu vede recentele declarații ”războinice” ale liderului UDMR, Kelemen Hunor, drept acțiuni generate de panică, în contextul în care partidul maghiarilor pare că nu obține cele 5 procente la alegerile din weekend.

Citește aici UDMR s-a supărat pe PSD-ALDE și nu mai susține Guvernul Dăncilă

”UDMR în panică! Kelemen Hunor şi gaşca lui de la vârful UDMR au intrat în panică. Compromisă de cârdăşia cu Budapesta şi dezavuată de cetăţenii români de etnie maghiară, gaşca lui Kelemen Hunor s-a speriat de riscul că maghiarii oneşti nu le vor da votul pentru a intra în Parlamentul European. Cu disperare, liderii UDMR, desprinşi de realităţile minorităţii pe care pretind ca o reprezintă, s-au agăţat de incidentul de la Valea Uzului şi au anunţat îngheţarea relaţiilor cu alinţa PSD-ALDE, pe care, contra cost (contra funcţii şi contracte) au sprijinit-o până acum fără rezerve în politica antinaţională pe care au dus-o”, a scris pe Facebook Traian Băsescu, candidat PMP la alegerile prezidenţiale.

Fostul președinte a mai apreciat că demersul UDMR vizează păcălirea etnicilor maghiari.

”În realitate, Kelemen Hunor şi gaşca lui au anunţat îngheţarea relaţiilor cu PSD şi ALDE în încercarea de ai păcăli pe etnicii maghiari că s-au desprins de cârdăşia cu Dragnea, Vâlcov, Chiţoiu şi Tăriceanu, încercând astfel şă-şi salveze rezultatul electoral de la europarlamentare. Eu sper că nu vor reuşi să-i mai păcălească încă o dată pe oneştii cetăţeni români de etnie maghiară”, a adăugat Băsescu.

În replică, Hunor crede că Băsescu nu are nimic consistent de spus

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Traian Băsescu putea să se abţină de la declaraţiile făcute la adresa Uniunii, acesta fiind doar un om „bătrân, obosit, care mai caută câţiva ani în Parlamentul European pentru a-şi asigura o pensie liniştită, dar nu are nimic de spus”.

Kelemen Hunor a declarat că atunci când un om politic nu are nimic consistent de spus foloseşte cartea maghiară şi lovește în stânga şi în dreapta.

„Cred că Traian Băsescu putea să se abţină de la declaraţiile făcute dar eu m-am obişnuit cu faptul că un om politic când nu are nimic consistent de spus, atunci scoate, imediat, cartea maghiară, loveşte în stânga şi în dreapta. Aşa cum a fost Traian Băsescu anti-maghiar şi şovin în ultimii ani, dacă mă gândesc doar la legea privind ziua de 15 martie, şi ce isteric a devenit în acel moment în Parlament, îmi dau seama că este un om bătrân, obosit, care mai caută câţiva ani în PE pentru a-şi asigura o pensie liniştită, dar nu are nimic de spus”, a spus Kelemen.

Citește și Kelemen Hunor vorbește de România, nu de autonomie la RFI

Potrivit acestuia, în România sunt doi politicieni, doi preşedinţi care au făcut enorm de mult rău, care aveau o putere uriaşă în mandatele lor, Ion Iliescu şi Traian Băsescu.

„Traian Băsescu are o mare vină pentru ceea ce se întâmplă astăzi în România şi, din acest punct de vedere, ar trebui să se gândească fiecare când face o analiză şi trage o linie, care este moştenirea adevărată a lui Băsescu după zece ani de preşedinţie. Maghiarii l-au votat de două ori, tot de două ori l-au salvat, când a fost referendumul, dar el de fiecare dată a tras o palmă celor care au fost alături de el. Acesta este omul, îl ştiu din 1997, nu s-a schimbat, nu a devenit nici mai bun, nici mai înţelept”, a subliniat preşedintele UDMR.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele