Bătut, suspendat, amendat, iertat, Lucian Bute revine în ring

0
- Reclama -

Lucian Bute va boxa pe 24 februarie împotriva columbianului  Eleider Alvarez, în cadrul unei gale  care va avea loc la Quebec.

Acesta este primul meci al fostului campion mondial după scandalul de dopaj, care părea că îi va încheia definitiv cariera. Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack, disputat în aprilie 2016 în SUA și terminat la egalitate. Sportivul român a fost acuzat că ar fi folosit ostarină, substanţă  care ajută sportivii prin creşterea rezistenţei fizice.  În august 2016, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că proba B este de asemenea pozitivă. În apărarea sa, Bute a insistat asupra faptului că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis şi că va acţiona în instanţă laboratorul care a preparat suplimentul alimentar pe care l-a consumat şi care conţinea substanţa respectivă.

Pe 25 noiembrie 2016, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că a luat în considerare explicaţiile lui Bute şi că s-a ajuns la un acord cu pugilistul, astfel acesta s-a obligat să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului și a acceptat o „suspendare teoretică” de şase luni, care s-a încheiat la 6 noiembrie 2016.

Alvarez este neînvins

Eleider Alvarez are 32 de ani şi este neînvins în 19 partide la profesionişti, zece dintre acestea fiind câștigate  prin KO. La 37 de ani, Lucian Bute are în palmares 32 de victorii, un meci terminat la egalitate şi 3 înfrângeri. Învingătorul meciului Bute – Alvarez va boxa cu Adonis Stevenson pentru titlul WBC la categoria semigrea, lupta fiind programată la finele lunii aprilie.

18.500.000 de dolari câștigați în ring

În întreaga carieră Lucian Bute a câştigat aproximativ 18.500.000 de dolari, 13.400.000 de dolari fiind încasaţi numai din meciurile în care s-a bătut cu centura de campion pe masă.

- Reclama -

Bursele lui Bute au crescut în mod constant, de la un an la altul, la primele meciuri sumele erau de ordinul miilor de dolari, după ce a devenit campion saltul a fost unul spectaculos. Dacă în meciul cu Alejandro Berrio din octombrie 2007, când a devenit campion mondial a luptat pentru 300.000 de dolari, la prima partidă când şi-a apărat titlul ( februarie 2008 – contra lui William Joppy) a boxat pentru 700.000 de dolari. Cea mai mare bursă, 2.600.000 de dolari, a avut-o în meciul în care  în care a pierdut şi centura cu diamante în faţa britanicului Carl Froch, pe 26 mai 2012. După acest moment cariera sportivă a lui Bute a cunoscut o descreștere, la fel și bursele încasate.

 

Sursa foto: boxingnews24.com

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele