Berbeceanu este noul Prefect al Bucureștiului

0

Berbeceanu este noul Prefect al Bucureștiului. Așa cum a sugerat, Orban l-a numit în funcția de prefect al Capitalei pe Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, și șeful de cabinet al ministrului de Interne.

 

Premierul Ludovic Orban anunțase că îl va schimba pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București. El a confirmat că unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

Orban a anunțat că va schimba prefectul Capitalei

”În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care şi le stabileşte”, declara Ludovic Orban, înaintea deciziei luate în această seară în ședința de guvern.

Președintele a evitat să răspundă despre demisia Prefectului

Fostul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, a fost schimbat din funcție după ce duminică a declarat că nu știa datele oficiale privind infectările cu coronavirus în Capitală, deoarece era la cumpărături.

Într-o conferință de presă care a avut loc luni la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care acesta a acţionat sunt inacceptabile, punctând că acest lucru nu trebuie să rămână fără urmări.

“Este de neînţeles, că, deşi am văzut o creştere a numărului de infectare la nivelul Capitalei, şi era evident că această tendinţă va continua, nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită şi să ştie la ce să se aştepte. Atitudinea prefectului şi modul în care a acţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări”, spunea Iohannis.

Președintele a evitat să răspundă, când a fost întrebat, dacă prefectul trebuie să-și dea demisia sau să fie demis Prefectul în funcție, dar a subliniat că lucrurile nu pot continua așa, oamenii au dreptul să fie preveniți, să fie informați și să primească toate informațiile în timp util.

Vezi și Cum îţi construieşti o cabană la munte cu buget redus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele