Bitcoin consumă la fel de mult curent într-un an precum 35.000 de case din România

0

2.55 GW este consumul de energie anual pe care il necesită minatul de Bitcoin. Cripto moneda consumă la fel de mult curent într-un an precum 35.000 de case din România. Până la sfârșitul anului 2018, energia electrică folosită de rețeaua globală de minare ar putea ajunge la 7.67 de GW, aproape cât consumul Austriei, sau a peste 100.000 de case din România.

Consumul de energie în creștere pentru minatului de Bitcoin a devenit un subiect de discuție tot mai fregvent. Minatul este un proces foarte costisitor. Pentru a da de un bitcoin, un calculator trebuie să facă multe calcule, iar lucrul acesta consumă foarte mult curent electric. Cu cât procesul de minare este mai lung, cu atât mai mult curent electric este folosit.

Moneda virtuala se bazează pe o rețea extinsă de calculatoare care funcționează non-stop, la capacitate maximă, realizând o serie de calcule complexe.

În studiul publicat lunarul Joule, nu se ia în calcul și celelalte sute de crypto-monede, amintind pe cele mai populare ca: Ethereum sau Ripple.

Potrivit celor mai recente date disponibile, un sfert de milion de locuitori ai României, adică 1,3% din totalul cetățenilor înregistrați, nu au încă acces la electricitate.

Citește și Alfred Taudes: Bitcoin probabil va muri și va fi înlocuit. Tehnologia blockchain e prea utilă ca să nu se impună

Bitcoinul este un element finit, sunt doar 21 de milioane de bucăți, iar costul minării unei singure unități este de 4 ori mai mare decât în 2009, când a fost lansat. Se preconizează că rezerva de Bitcoin va fi epuizată abia peste 120 de ani.

Cu cât moneda va deveni mai rară, cu atât și consumul de energie va crește pentru a mina o singură unitate. La începutul anului, o singură monedă valora aproximativ 20,000 $ dar piața a scăzut, ajungându-se, în prezent să fluctueze între 8,000 și 9,000 dolari.

Andrei Caloian

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele