Blue Air are un nou director general. Fostul CEO revine în cockpit

0

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, anunță numirea în funcția de director general a Oanei Petrescu.

Oana îi urmează lui Marius Puiu care, din septembrie 2018 a ocupat funcția de CEO interimar. Marius va rămâne în continuare alături de Blue Air și va reveni la cea mai mare pasiune a sa: de a fi în cockpit, si cât mai aproape de pasagerii companiei. El este încrezător în viitorul companiei și în abilitatea noii echipe de a asigura o creștere sustenabilă.

Oana Petrescu s-a alăturat echipei Blue Air în ianuarie 2018, ca Chief Financial Officer interimar și turnaround manager. Oana este un profesionist recunoscut în turnaround management și creștere profitabilă, cu 28 de ani de experiență în finanțe, IT și management comercial, cu rezultate excepționale în creșterea performanțelor operaționale și financiare ale companiilor pentru care a lucrat. Anterior, Oana a fost partener de audit, risc advisory și consultanță la Arthur Andersen, Ernst & Young, și respectiv Deloitte și vicepreședinte executiv la Banca Comercială Română după privatizare.

Ca nou CEO al Blue Air, Oana Petrescu va avea ca prioritate îndeplinirea viziunii companiei: să devină lider în rândul companiilor aeriene din Europa Centrală si de Est, cu un model de business bazat pe reducerea complexitatii.

Cu un istoric impecabil de siguranță, Blue Air operează zboruri din decembrie 2004. În cei 14 ani de activitate, compania a transportat peste 26 de milioane de pasageri, dintre care aproape 6 milioane în anul 2018. Cu o echipă de 1,300 de angajați, Blue Air operează rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania. Compania a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare, iar din 2016 este membru cu drepturi depline IATA.

Cititi si Tarom și Blue Air vor prelua pasagerii partenerului în cazul unor întârzieri

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele