Blue Noise și ”Elefantul curcubeu”

0
Blue Noise

Duminică, 25 martie, începând cu ora 18.00, trupa Blue Noise va concerta pe scena „Main Square” din centrul comercial ParkLake. Concertul face parte din proiectul „Elefantul curcubeu”, o inițiativă UCIMR și ParkLake care invită toți părinții și copiii să se îmbarce într-o călătorie inedită, plină de culoare, în lumea atelierelor creative completate de magia muzicii jazz.

Relativ noi pe scena muzicală românească, trupa a cappella Blue Noise s-a remarcat încă de la început prin prestația pe care a avut-o la selecția națională pentru Eurovsion din 2015, unde a ocupat locul 4. De atunci, Blue Noise este nelipsită din peisajul muzical și al festivalurilor de gen din România.

Ana Maria Alexa (sopran), Elena Moroşanu (mezzo soprană), Ana Cristina Leonte (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (betbox) formează “laboratorul de voci” unde experimentează, explorează şi se joacă cu o gamă variată de sonorităţi pe care vocea umană le poate produce.

Citește și: Blue Noise – muzică a cappella pentru toată lumea

”Suntem foarte bucuroși că avem ocazia să cântăm și pentru cei mai mici, care poate nu sunt obișnuiți cu stiul a cappella sau cu jazz-ul (poate nici nu știu ce inseamnă…dar le vom explica noi). Vor avea ocazia să vadă că muzica (chiar și jazz-ul) este plină de culoare și accesibilă la orice vârstă”, a spus Bogdan Tudor, unul dintre fondatorii trupei.

Proiectul, inițiat de UCIMR și co-finanțat de AFCN, și-a propus să aducă mai aproape muzica jazz în rândul celor mai tineri din public și nu numai, evidențiind capacitatea sa de a transmite o lume plină de culoare, contrar percepției generale conform căreia jazz-ul este o muzică inaccesibilă.

„Elefantul curcubeu” este un veritabil safari creativ destinat întregii familii pentru a petrece cât mai plăcut timpul liber în aceast sezon, până la venirea primăverii. În perioada 4 februarie – 1 aprilie, UCIMR și ParkLake au pregătit o serie de ateliere interactive pline de surprize, urmate de concerte de jazz cu cele mai îndrăgite și apreciate trupe ale momentului. Intrarea va fi liberă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele