Blue Origin va lansa primul său echipaj în spaţiu

0
Crew Dragon

Blue Origin, a miliardarului Jeff Bezos, va lansa pe 20 iulie primul său echipaj în spaţiu, la bordul rachetei turistice New Shepard, a anunţat, miercuri, compania.

 

Compania nu a lansat încă vânzările de tichete şi nu a publicat informaţii legate de preţul zborurilor cu New Shepard, dar va organiza o licitaţie publică pentru un loc în prima cursă cu echipaj a rachetei.

”Scoatem la licitaţie primul loc, în beneficiul fundaţiei noastre Club for the Future”, potrivit unui video al Blue Origin.

New Shepard poate transporta până la şase persoane, într-o cursă dincolo de marginea spaţiului, capsulele ajungând în zborurile test o altitudine de peste 100 de kilometri. Capsula are ferestre largi, pentru a oferi pasagerilor o vizibilitate bună, şi petrece câteva minute la gravitate zero, înainte de a reveni pe Pământ.

Compania nu a lansat încă New Shepard cu pasageri la bord. Blue Orig a testat racheta şi capsula de peste 12 ori, fără echipaj, inclusiv un test efectuat luna trecută la facilitatea Blue Origin din deşertul Texas.

Racheta este lansată pe verticală, iar propulsorul se detaşează şi revine pe Pământ, aterizând pe o platformă de beton din apropiere. Revenirea capsulei este încetinită de un set de paraşute, înainte de a ateriza în deşert.

Tom Cruise va zbura în spaţiu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele