Bode despre USR și Forța Dreptei: “doar o oaste de strânsură”

0
- Reclama -

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le-a transmis, luni, reprezentanţilor USR şi Forţa Dreptei, că au rămas „doar o oaste de strânsură, o mână de dezertori din Guvern sau din propriul partid” şi oricâte atacuri ar lansa la adresa sa şi a PNL, nu vor deveni „mai relevanţi”.

 

„Mă aşteptam ca astăzi să discutăm despre lucruri serioase: despre mandatul meu în fruntea Ministerului Afacerilor Interne, despre provocările de securitate la adresa României, despre Schengen, despre cum îmbunătăţim dotările şi cum stopăm deficitul de personal din minister, spre exemplu. (…) Domnul Drulă ţine morţiş să ne spună el cum e, cum stă treaba cu transparenţa, cu corectitudinea şi cu demnitatea, el singurul membru al Guvernului din ultimii 30 de ani căruia i-a crescut averea de cinci ori în timpul mandatului de ministru, iar investiţiile de 100 de ori. Şi încă ceva, domnule Drulă: mai uşor cu chipiul pe scări. În ceea ce îi priveşte pe fugarii din PNL care vorbesc despre hoţie cu atât patos, văd paiul din ochiul altora, dar nu şi bârna din ochiul lor: daţi lecţii de moralitate altora şi pozaţi în imaculaţi. Nu e frumos”, a afirmat Bode, la dezbaterea moţiunii simple depusă împotriva sa la Camera Deputaţilor.

Ministrul a mai spus că cele două partide sunt „doar zgomot, ipocrizie şi minciuni în cădere liberă”.

„Domnilor de la USR punct şi Forţa Dreptei, oricât m-aţi ataca sau ataca PNL şi oricâte moţiuni cu dedicaţie aţi depune, nu o să deveniţi mai relevanţi, pentru că aţi rămas doar o oaste de strânsură, o mână de dezertori din Guvern sau din propriul partid. Sunteţi doar zgomot, ipocrizie şi minciuni în cădere liberă. Pentru voi totul este o vânătoare politică, construită în jurul meu, de data aceasta. Voi aveţi adevărul vostru pe care îl prezentaţi şi nimeni nu are dreptul să-l conteste. Daţi verdicte, uitând că doar justiţia o poate face. Am încredere în justiţie şi nimeni nu poate fi mai presus de lege în această ţară”, a adăugat Lucian Bode.

Vezi și Bode și-a retras de la vânzare cartea după teza sa de doctorat profund viciată de plagiat

- Reclama -

Ministrul s-a referit şi la subiectul Schengen, acuzându-l pe liderul USR, Cătălin Drulă, că a impus mesaje anti-Schengen în punctajul de partid.

„O să mai fac o singură menţiune referitoare la Schengen, pentru că aţi avut tupeul să vorbiţi tocmai voi, cei de la USR, despre acest obiectiv de ţară al României. România a fost şi este pe deplin pregătită din punct de vedere tehnic pentru aderarea la spaţiul Schengen. Şi acesta este un adevăr care s-a reflectat în rapoartele misiunilor de evaluare, în aprecierile şi susţinerea înalţilor oficiali europeni şi mai ales în votul de încredere dat de majoritatea covârşitoare a statelor membre la Consiliul European. (…) O ţară întreagă a înţeles că Austria a nedreptăţit România şi am văzut cu toţii reacţiile românilor. Ştiţi cine nu a înţeles? Evident, USR. Ca de obicei, USR nu a înţeles nimic în afara scandalului, a sabotajului, a ponegririi raţionale a propriei ţări (…) De ce era obligatoriu ca membrii dumneavoastră să dea în mod continuu mesaje negative despre instituţiile cu rol activ în aderarea României la spaţiul Schengen? Şi aveţi nesimţirea să veniţi aici şi să ne spuneţi că iubiţi România. Cu toate aceste minciuni şi acţiuni antiromâneşti v-aţi făcut de râs aici în ţară”, a mai susţinut Bode.

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, votul urmând să fie dat miercuri.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele