Boeing va despăgubi cu 100 de milioane de dolari familiile celor 346 de oameni decedaţi în accidentele aviatice

Valentina Constantin

Familiile celor 346 de oameni decedaţi în accidentele aviatice provocate de Boeing 737 Max în Etiopia şi Indonezia vor fi despăgubite cu 100 de milioane de dolari, dar plăţile se vor face eşalonat şi indirect, pe mai mulţi ani, a anunţat compania, precizând că despăgubirile pe care vrea să le acorde sunt independente de eventualele daune pe care va fi obligată să le plătească în urma deciziilor instanţelor.

Pe de altă parte, fondurile nu vor merge direct la familii, ci la autorităţile locale şi la organizaţii non-profit, pentru a ajuta familiile pentru cheltuielile pentru viaţa de zi cu zi şi pentru educaţie, precum şi pentru susţinerea dezvoltării economice a comunităţilor afectate, a declarat un purtător de cuvânt al Boeing, citat de Reuters şi News.ro.   Boeing a mai anunţat că va dubla orice donaţie făcută de angajaţii săi, până în decembrie.

”Familiile şi persoanele apropiate celor aflaţi la bord au compasiunea noastră şi sperăm că acest ajutor iniţial le poate aduce consolare”, a declarat directorul general al Boeing, Dennis Muilenburg. Zeci de procese au fost intentate împotriva Boeing de către familiile victimelor accidentelor aeronavelor 737 MAX ale companiilor Lion Air şi Ethiopian Airlines.

Compania discută un acord în afara justiţiei cu Lion Air şi separat s-a oferit să negocieze cu familiile victimelor Ethiopian Airlines, dar unele familii au spus că nu sunt pregătite pentru un acord.   Anunţul făcut miercuri de Boeing are loc în timp ce compania este investigată de autorităţile de reglementare şi de Congresul SUA în legătură cu dezvoltarea 737 MAX.

Compania a fost criticată de reacţia insuficientă după cele două accidente. Muilenburg şi alţi directori au spus că siguranţa este prioritatea Boeing şi a promis că va învăţa din aceste accidente. Aeronavele 737 MAX au fost consemnate la sol în luna martie, după cel de-al doilea accident. Boeing lucrează la o soluţie pentru softul care ar sta la originea celor două prăbuşiri, care trebuie aprobată de autorităţile de reglementare înainte ca avioanele să îşi reia zborurile.

Citeşte şi Acesta ar putea fi avionul viitorului


Citeste si...  Vaccinarea contra Covid te împiedică să faci forme grave de boală
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *