Bolojan anunță că firmele din Oradea își vor putea testa angajații pentru coronavirus

0

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, anunță că, vineri, Consiliul Local va adopta o hotărâre, astfel încât firmele bihorene vor putea să-și testeze angajații pentru coronavirus, la cerere și contra cost, după ce capacitatea de testare din Oradea a ajuns la circa 600 de teste pe zi.

 

„Pentru a limita răspândirea coronavirusului, cei infectaţi trebuie izolați. Aceștia sunt identificați prin testare. Cu cât testăm mai mult, cu atât vom avea mai puțini oameni contagioşi care, la serviciu sau în comunitate, să-i infecteze şi pe ceilalți. De aceea, creșterea capacității de testare în spitalele din Oradea a fost o prioritate în această perioadă”, a scris Bolojan pe pagina de Facebook.

 

Edilul a anunțat că săptămâna trecută a fost instalată a treia linie de testare PCR Real Time la Oradea, astfel că în total, în municipiu, pot fi prelucrate între 500 și 660 de probe pe zi

 

„Pentru a menține spitalele în funcţiune şi a proteja personalul medical, toți pacienții care se internează în spitalele din Oradea sunt testați. De la sfârşitul acestei săptămâni vom putea face şi mai mult. În condiţiile în care numărul celor carantinaţi este în scădere, avem capacitatea de a realiza teste şi în afara cazurilor impuse de procedurile standard. Pentru a menține liniile de fabricaţie în funcțiune și pentru a limita răspândirea coronavirusului, la solicitarea companiilor vom testa, contra cost, angajații acestora. Intenţionăm ca în şedinţa de consiliu de vineri să adoptăm o hotărâre care să facă operaţională această procedură.

Costul pentru un test va fi de 200 de lei. În felul acesta cei depistați pozitiv nu vor mai veni în colectiv să-i afecteze pe ceilalți. Colegii lor, în loc să stea izolați preventiv acasă 14 zile, dacă vor fi negativi vor putea merge în continuare la serviciu. Susținem, în felul acesta, economia orașului și păstrarea locurilor de muncă în această perioadă dificilă”, precizează Ilie Bolojan. El menționează că aceste teste se vor realiza în limita spațiilor disponibile în liniile de testare, prioritate având cazurile recomandate epidemiologic.

Citește și: În lume, 145 de substanţe active sunt testate de companiile farmaceutice pentru lupta împotriva Coronavirus COVID 19

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele