Bono: „Am fost fan ABBA, dar mă feream, ca să par macho”

1
- Reclama -

Solistul trupei U2 spune că se simțea presat să pară „macho” și și-a ascuns dragostea pentru trupa suedeză, ale cărei piese le-a și cântat în anii ‘70.

 

Bono își amintește că a crescut cu muzica grupului pop scandinav în Dublinul acelor ani.

Însă, presiunea să pară „macho” l-a determinat pe tânărul irlandez să își ascundă dragostea pentru ABBA, a declarat vocalistul. El a dezvăluit că nu a avut curajul să recunoască faptul că îi plăcea grupul din Suedia, într-o perioadă în care prietenii săi ascultau punk.

Într-o emisiune la BBC Radio 2, Bono a vorbit alături de chitaristul principal al trupei U2, The Edge, în vârstă de 61 de ani, și amândoi au interpretat melodii de pe noul lor album, „Songs of Surrender”.

- Reclama -

Totodată, citând exemple de muzicieni care nu ar fi fost neapărat considerați „cool” de către oamenii cu care s-a asociat în tinerețe, cântărețul a spus că i-a apreciat întotdeauna și pe Bee Gees.

Bono a spus, de asemenea, că muzica celor de la ABBA a fost ca „imnul național pentru mamele tinere„:

Cu siguranță, la ora închiderii pub-ului nostru local, deseori femeile tinere cântau Thank You for the Music, iar eu îl cântam și eram foarte recunoscător pentru muzică”.

În același interviu, The Edge a spus: „Suntem mari fani ai acestei trupe, îi apreciem munca într-un mod care a crescut de-a lungul anilor. Suntem fani ai Bee Gees, ceea ce oamenii nu și-ar fi imaginat”.

„Suntem fani ai multor compozitori grozavi care nu sunt neapărat văzuți ca fiind foarte la modă”, a mai spus chitaristul U2.

Citiți și: Câștigătorii Premiilor Grammy 2023. Beyonce a egalat recordul

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele